2019. 03. 27. - 17:00

Jön az alkohol nélküli alkohol?

Jön az alkohol nélküli alkohol?

Meghökkentő híreket közölt egy kutatócsoport: szintetikus terméket hoztak létre, melyből létrejöhet az alkoholt nem tartalmazó szeszes ital – nem károsítja a májat és másnaposságot sem okoz.

Öt esztendőn belül a boltok polcain lehet az az alkohol, amely nemcsak hogy nem májkárosító, de másnapos sem lesz tőle az ember. Ezt ígérik azok a kutatók, akik megalkották a szintetikus terméket, s számításaik szerint 5 éven belül már széleskörben fogyaszthatónak kell lennie – írta meg a Daily Mail.
 
Az áttörőnek számító alkohol neve Alcarelle, létrehozója pedig David Nutt professzor, a brit kormány korábbi kábítószerügyi tanácsadója. A tapasztalt szakember úgy véli: a termék merőben megváltoztatja majd az alkoholfogyasztást.
 
Hamarosan jön a kárt és másnaposságot nem okozó alkohol?
Hamarosan jön a kárt és másnaposságot nem okozó alkohol?
 
Nuttot elküldték munkahelyéről, mert meggyőződéssel állította, hogy az LSD és az ecstasy nem jelent akkora veszélyt az emberre, mint az alkohol – vagyis kevésbé ártalmas.
 
S hogy ki próbálhatta már ki a szintetikus alkoholt? Nos, David Nutt és munkatársai laboratóriumi körülmények között, de biztonsági vizsgálatot még nem végeztek rajta. Természetesen hamarosan megkezdik a tesztelését, hogy megbizonyosodjanak róla, a molekula biztonságos – mondta a The Guardian-nek Nutt.
 
Az engedélyeztetésre 5 éves tervet dolgoztak ki, így várhatóan ezen az időintervallumon belül kóstolhat bele más is – tudatta a Daily Mail.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.