2020. 07. 14. - 12:05

Új járatokkal hajózhatunk a Dunakanyarban

Új járatokkal hajózhatunk a Dunakanyarban

Jó hír a kirándulóknak: két új hajójárattal bővül a hajókínálat Esztergom és Zebegény között, valamint a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon.

Új járatokkal utazhatnak a hajózni vágyók a Dunakanyarban a Mahart PassNave Kft. jóvoltából. Két járat indul július 17-étől Esztergom és Zebegény között, míg a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-
Visegrád vonalon szintén kettő.mahart_1
 
A rövid útvonalon naponta két alkalommal, míg a hosszabbon napi egyszer indulnak hajók – adta hírül az MTI.
 
Az újdonságról a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra számolt be a dömösi kikötőben.
 
A hajóra 500 forintért lehet jegyet váltani mindkét vonalon, s az utazást meg is lehet szakítani, így van mód arra, hogy a Dunakanyarban körülnézzenek a kirándulók.
 
A kormányszóvivő kiemelte, hogy a kezdeményezés azért is jó, mert idén sokan választanak belföldi úticélokat – segítve ezzel egyébként a turizmusból élőket is – írta meg az MTI.
 
A Dunakanyarban régóta népszerű a hajózás.
 
Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője elmondta: a körjáratot sokan kedvelik, július első hétvégéjén 4 ezer utast hajóztattak.
 
Harmadik hajót is üzembe állítanak hamarosan, mivel számítanak arra, hogy Felvidékről is érkeznek turisták.
 
Július 3-án indult el a Hop on – Hop off körjárat, amely napijeggyel a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád vonalon viszik az utasokat, s az út megszakítható – tudatta az MTI.
 
Fotó: Facebook
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.