2018. 12. 12. - 12:50

Újra ünnepelhet a Tokaji aszú

Újra ünnepelhet a Tokaji aszú

December 10-én immár második alkalommal rendezték meg a nemzetközi aszú napot. A Tokaji Aszú a világ egyik legjobb édes borának számít, melyet most ismét ünnepelhetünk.

Exkluzivitása okán a világ egyik legkiemelkedőbb édes boraként tartjuk számon a Tokaji Aszút, amelyet 2018. december 10-én másodszor is ünnepelni lehetett a Nemzetközi Aszú Day keretében.A Tokaji Aszú a világ egyik legjobb édes bora

Tavaly meglepően nagy sikert ért el az aszú nap – mondta el az ötletgazdag Kézdy Dániel -, ráadásul számos olyan helyről kaptak visszajelzést, amire egyáltalán nem számítottak.

Nem kevés ember akadt, aki korábban nem is kedvelte különösebben az édes borokat, de egy különleges aszú megváltoztatta a véleményét – írja a turizmusonline.hu.

Kézdy szerint egyébként nem ritka, hogy aki egyszer megkóstol egy igazi aszút, onnantól másként tekint erre a kategóriára.

Az aszú nap alkalmából tavaly a szecsuáni konyha ételeivel párosították a Tokaji különlegességet, most azonban exkluzív alapanyagra koncentráltak: a libamájra.

Természetesen többféleképpen el lehet készíteni, majd pedig társítani hozzá a páratlanul finom Tokaji aszút – tudatta a turizmusonline.hu.

László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.