2010. 04. 09. - 06:00
Baconbe göngyölt aszalt szilva
Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik.
Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.
Hozzávalók:
aszalt szilva
bacon
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat darabonként betekerjük bacon szalonnával vagy esetleg sonkával. Ezután tűzálló tálba rakjuk, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Memo