2010. 02. 08. - 06:00

Baconos - füstölt sajtos csiga

Baconos - füstölt sajtos csiga igazi éhségűző finomság!
Hozzávalók(24 csigához):

• 500 g liszt
• 3 dl tej
• 30 g margarin
• 1 evőkanál cukor
• 2 kiskanál só
• 25 g élesztő
• 400 g szeletelt bacon(lehet ennek a fele is!)
• 100 g füstölt sajt
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
Közben egy kelesztőtálba kimérem a lisztet, belekeverem a sót, cukrot, hozzáöntöm az olvasztott margarint, majd legvégül a felfuttatott élesztős tejet. Egybedagasztom, majd lefedve meleg helyen duplájára kelesztem.
Amíg kel a tészta, előkészülök.
Előveszem a két nagy gáztepsimet, sütőpapírt nem cserélek, hisz tegnap attól még, hogy zsemle sült benne, tökéletesen megfelel!

 

Előveszem a bacont, a gyúródeszka nálam el sincs rakva, hisz szinte állandóan használom:)
Lereszelem a sajtot.
Ha kész a tészta, belisztezem a deszkát és kinyújtom rajta téglalappá. Ráhelyezem sorba a baconoket, ha nincs annyi, amennyit én írtam, akkor ritkábban, és a végén megszóróm sajttal. Óvatosan feltekerem. Ha közben úgy észlelem,hogy sok a tészta alján a liszt, tekeréskor alaposan lesöpröm róla.
Ha végére értem a tekerésnek, kettévágom a rudat.
Aztán mindkét rúdból 12-12 szeletet vágok, kb. 1-2 ujjnyi vastagságot. Tepsibe fektetem őket, szépen próbálok a formáján kézzel igazgatni. Ezt is lefedem, és hagyom még kelni.
Aztán az előmelegített sütőben kisütöm őket. Ha kivettem a sütőből, utána ismét letakarom konyharuhával, hogy jó puha maradjon!
Jó étvágyat!

Forrás: Anyatigris receptje

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.