2018. 07. 09. - 11:55
Burgonyaleves felturbózva: igazi ínyenc étel
Ha nagy kedvencünk a krumpli és bármilyen formában szívesen fogyasztjuk, érdemes kipróbálnunk ezt a kissé „felturbózott” burgonyalevest is! Az ízek különleges kombinációja garantáltan meggyőz!
A burgonya, bárhogyan készítjük is, általában kiadós és finom. Jellemző ez a levesekre is, melyeknek alapvető összetevője. Lássunk most egy, a hagyományostól kissé eltérő burgonyalevest, amely még egyedibbé teszi a krumplileves kellemes ízét.
Hozzávalók:
110-170 gramm burgonya; 2 teáskanál olíva olaj; fél csészényi előre vágott hagyma; 1 és negyed csésze zsírszegény, alacsony sótartalmú csirkeleveslé; 3 evőkanál mindenre használható liszt; 2 csésze 1 százalékos, alacsony zsírtartalmú tej; negyed csésze, két részre választott zsírszegény tejszín; fél teáskanál só; negyed teáskanál frissen őrölt bors; 3 szelet bacon, felezve; negyed csészényi reszelt cheddar sajt; 4 teáskanálnyi vékonyra vágott zöldhagyma.
A burgonyalevesbe egyéb kiegészítők is mehetnek - ettől lesz az igazi!
Elkészítése:
Mikrohullámú sütőben, magas hőmérsékleten főzzük 13 percig vagy egy kissé tovább, míg meg nem puhul. Vágjuk félbe őket és enyhén hagyjuk hűlni, majd törjük össze villával.
Míg a burgonya fő, melegítsünk fel serpenyőben olajat, közepes hőmérsékleten. Tegyük bele a hagymát és 3 percig pároljuk. Majd adjuk hozzá a csirkeleveslét.
Keverjük össze a lisztet és a fél csésze tejet. Öntsük a serpenyőbe, 1 és fél csésze tejjel együtt. Forraljuk fel, kevergessük gyakran.
Hagyjuk 1 percig főni, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a tejszínt, a sót és a borsot.
A bacon szeleteket rendezzük el egy papírtörlőn, mikróban használható tányéron. Fedjük be papírtörlővel és süssük a mikróban magas hőmérsékleten 4 percig. Majd
törjük össze őket.
A főtt burgonya héját távolítsuk el, majd keverjük a krumplit a levesbe. Szórjuk meg sajttal, zöldhagymával és baconnel!
Jó étvágyat hozzá!
B.A.