2010. 04. 27. - 06:00
Choriatiki - görög parasztsaláta
A görög előételek, saláták ideálisak a svédasztalos ízelítő összeállítására.
1 fej hagyma,
1 salátauborka,
1 fej saláta,
15 szem fekete olajbogyó,
1 EK borecet,
1 EK olivaolaj,
10 dkg feta sajt.
bors,
só,
A salátát megmossuk és kb. egyenlő nagyságú darabokra tépkedjük. A hámozott uborkát felkockázzuk és összekeverjük az olajból, az ecetből, sóból és borsból álló alaplével, és az olajbogyókkal. Majd belekeverjük a kockára vágott sajtot. A hagymát felkarikázva rászórjuk a saláta tetejére. Hűtőben tároljuk egy órát.
1 salátauborka,
1 fej saláta,
15 szem fekete olajbogyó,
1 EK borecet,
1 EK olivaolaj,
10 dkg feta sajt.
bors,
só,
A salátát megmossuk és kb. egyenlő nagyságú darabokra tépkedjük. A hámozott uborkát felkockázzuk és összekeverjük az olajból, az ecetből, sóból és borsból álló alaplével, és az olajbogyókkal. Majd belekeverjük a kockára vágott sajtot. A hagymát felkarikázva rászórjuk a saláta tetejére. Hűtőben tároljuk egy órát.
Memo