2010. 04. 22. - 06:00
Dahl (indiai sárgaborsóleves)
A dahl különféle szárított hüvelyesekből készült ételfajta. A legfinomabb a mung dahl, de a feles sárgaborsó használata szintén kitűnő eredményre vezet. A dahl lehet egyszerű és egészséges leves.
Hozzávalók:
» feles sárgaborsó
» 1 l víz
» 2 ek. vaj
» 1 burgonya
» 1 paradicsom
» 2 csípős paprika
» 1 teáskanál kurkuma
» 1 teáskanál római kömény
» 1 dl joghurt
» feles sárgaborsó
» 1 l víz
» 2 ek. vaj
» 1 burgonya
» 1 paradicsom
» 2 csípős paprika
» 1 teáskanál kurkuma
» 1 teáskanál római kömény
» 1 dl joghurt
Elkészítés:
A borsót megtisztítjuk, majd egy edénybe vizet öntünk, és feltesszük főni, sót és kurkumát szórunk bele. A krumplit összevágjuk, és egy másik edényben főzzük meg. A köményt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, és az egészet a borsóhoz keverjük. A paradicsom héját lehúzzuk, felszeleteljük, és a burgonyával együtt a leveshez adjuk. levesszük A tűzről, és joghurtot keverünk bele.
A borsót megtisztítjuk, majd egy edénybe vizet öntünk, és feltesszük főni, sót és kurkumát szórunk bele. A krumplit összevágjuk, és egy másik edényben főzzük meg. A köményt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, és az egészet a borsóhoz keverjük. A paradicsom héját lehúzzuk, felszeleteljük, és a burgonyával együtt a leveshez adjuk. levesszük A tűzről, és joghurtot keverünk bele.
Memo