2010. 04. 23. - 06:00
Görög paradicsomos, hagymás hússzelet
A Stifado-t tájegységenként más-más fűszerekkel készítik, van ahol bográcsban, van ahol sütőben, valamint különböző húsokat használnak hozzá: kecske, vadkecske, vaddisznó, nyúl és marha a leggyakoribb.
Hozzávalók:
1 kg borjúlapocka
1 hagyma
1 kg gyöngyhagyma
1 dl vörösbor
1 dl olívaolaj
4 paradicsom
1 ek. paradicsompüré
1 babérlevél
Elkészítés:
Megpirítjuk a borjúlapockát olívaolajban, majd hozzákeverjük a hagymát, és mikor megpirult, felöntjük vörösborral. Jöhet a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és egy kevés vízben feloldott paradicsompürét majd ráöntünk 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, ezzel főzzük még további egy órát. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
1 kg borjúlapocka
1 hagyma
1 kg gyöngyhagyma
1 dl vörösbor
1 dl olívaolaj
4 paradicsom
1 ek. paradicsompüré
1 babérlevél
Elkészítés:
Megpirítjuk a borjúlapockát olívaolajban, majd hozzákeverjük a hagymát, és mikor megpirult, felöntjük vörösborral. Jöhet a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és egy kevés vízben feloldott paradicsompürét majd ráöntünk 1/2 dl forró vizet. Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 órán keresztül. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, ezzel főzzük még további egy órát. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
Memo