2010. 02. 04. - 06:00
Gundel palacsinta
Gundel palacsinta: Rumos diókrémmel töltött és csokoládé mártással leöntött palacsinta.
- Alaptésztához:30 dkg finomliszt, 2 egész tojás, 2 dl szódavíz, annyi tej, hogy állandó kevergetés mellett sűrű tejszín állagú tésztát kapjunk; csipet só, 2-3 ek cukor
- Töltelékhez: 2 dl főzőtejszín,5 ek darált dió,2 ek cukor,1 ek rum,mazsola
- Öntethez: egy tábla étcsokoládé, 1 dl tejszín
A palacsintákat a szokott módon kisütjük vékonyan olajozott, forró serpenyőben. A darált diót a tejszínnel, cukorral rummal és mazsolával ősszefőzzük, míg krém állagú masszához jutunk. A tölteléket a palacsintákba töltjük, háromszög alakúra hajtogatjuk Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, a tejszínnel összemelegítjük és a kész palacsintákra öntjük.
Memo