2020. 07. 13. - 11:30
Így készítsünk paradicsomos immunerősítő turmixot!

Az immunrendszer megerősítése napjainkban különösen fontos. Ha biztosra akarunk menni, érdemes olyan ételekkel és italokkal is segíteni magunkon, melyek élen járnak ebben.
Mivel ez manapság különösen lényeges a fertőzésveszély miatt, erősítsük meg immunrendszerünket ezt segítő élelmiszerekkel és italokkal – vagy a kettő keverékével!

Lássuk, hogyan készül az immunerősítő paradicsomlés turmix!
Hozzávalók: 4 paradicsom felszeletelve; 1 sárgarépa, szeletelve; 1 szár zeller szeletelve; 1 pirospaprika felszeletelve; só és bors ízesítésnek; 1 evőkanál fokhagyma; fél csésze víz (120 ml); 2 evőkanál friss petrezselyem (opcionális).
Elkészítés:
A paradicsomot, a répát, a zellert, a pirospaprikát, a sót, borsot, fokhagymát és a vizet tegyük egy nagy edénybe és forraljuk fel együtt.
Csökkentsük a hőt, fedjük le az edényt, s 20 percen át főzzük az egészet, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Vegyük le a tűzhelyről a készülő turmixot és hagyjuk 10 percig hűlni. Tegyük a keveréket turmixgépbe és adjuk hozzá a petrezselymet is. Turmixoljuk, amíg az állaga sima nem lesz.
Fogyasszuk/kínáljuk hűsen!
L.A.