2020. 06. 29. - 11:15
Így készül a fenséges tejszínes toszkán csirke

Szívesen kipróbálnánk egy új csirkés finomságot? Ha szeretjük a tejszínes mártásokat, a toszkán csirke kedvünkre való lesz!
A csirke igen sokféle módon készíthető el. Sosem árt kipróbálni új recepteket, csak nyerhetünk vele!
A tejszínes csirke kedvelőinek itt egy igazán ínycsiklandó változat: a toszkán csirke nemcsak egyszerűen elkészíthető, de valószínűleg mindenki kedvence lehet.
Hozzávalók (4 adagra): 4 csirkemell (bőröstül); 2 teáskanál só a csirkéhez; 1 teáskanál bors a csirkéhez; 1 evőkanál olaj; 3 fokhagyma gerezd, összevágva; fél hagyma, összevágva; 1 paradicsom, szeletelve; 2 csésze spenót (kb. 80 gramm); 2 csésze tejszín (480 ml); 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; fél csészényi (55 gramm) reszelt parmezán sajt; 1 evőkanál friss petrezselyem levél.

Egyszerű és ínycsiklandó a tejszínes toszkán csirkemell
Elkészítés
Fűszerezzük a csirkét mindenütt sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat serpenyőben és közepes hőfokon süssük meg rajta a csirkemellek mindkét oldalát. Ügyeljünk rá, hogy a bőr is jól megsüljön, ropogós legyen.
Ehhez kb. 13 percre van szükség.
Ha a csirkemellek egyenletesen átsültek – ami még 15 percbe telik – vegyük ki őket a serpenyőből.
A serpenyőben hagyva egy kevés olajat, süssük áttetszőre a hagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzájuk a paradicsomot, a spenótot.
Öntsük bele a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a keveréket.
Végül adjuk hozzá a parmezán sajtot és a petrezselymet. Kavargassuk a szószt, míg teljesen sűrű nem lesz.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe és fedjük be a szósszal.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.