2021. 07. 05. - 11:10

Így készül a klasszikus Margarita koktél

Így készül a klasszikus Margarita koktél

Ha unjuk már, hogy mi játsszuk a baristát az összejöveteleken, készítsünk elő egy nagy tálban klasszikus Margarita koktélt. Garantált a siker!

Valószínűleg sokan emlékeznek olyan bulikra, ahol a bólét nagy tálban kínálták. Ugyanezt megtehetjük egy kikevert koktéllal is, s a vendégek szabadon vehetnek belőle merőkanállal! margarita_1
 
Készítsünk el a partira egy klasszikus Margaritát, amely sokak kedvence lehet – a poharakat pedig díszítve készítsük ki. Nagy sikere lesz!
 
Hozzávalók: 12 szelet lime; 120 gramm só; 840 gramm jég (kockák); 720 ml silver tequila; 360 ml narancslikőr; 240 ml friss lime lé; 120 ml agave szirup; 12 szelet lime a díszítéshez is.
 
Elkészítés:
 
A 12 lime-al (félbevágva) dörzsöljük be a Margaritás poharak szélét, majd mártsuk sóba a poharakat. Ezzel a körítés meg is van a tequilás koktélhoz.
 
Egy keverő alkalmatosságba tegyük bele a jeget, a tequilát, a narancslikőrt, a lime lét és az agave szirupot. Rázzuk össze jól. 
 
Töltsünk fel minden poharat negyedéig jéggel, díszítsük lime karikákkal és öntsük bele a koktélt - a keverőből, de akár nagy tálban is kirakhatjuk az asztalra.
 
Azonnal kínáljuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.