2020. 03. 16. - 11:35
Így készül a mézes-fokhagymás csirke

Ha ínyenc falatokra vágyunk, egy jól fűszerezett csirkemell mindig jó megoldás lehet! A mézzel és fokhagymával ízesített csirkét sokan szeretik, lássuk, hogyan készítsük el.
Csirkemellet sokféleképpen lehet készíteni, a különféle ízesítések egészen más karaktert adnak a húsnak.
Lássuk, hogy készíthető el a mézes-fokhagymás csirke.
Összetevők: 6 csirkemell, csonttal vagy csont nélkül, bőrrel vagy anélkül; só és bors; 2 teáskanál fokhagymapor; 6 zúzott fokhagyma gerezd; 1/3 csésze méz; negyed csésze víz (vagy csirkeleves alaplé); 2 evőkanál rizsecet (vagy almaecet, illetve bármely fehér ecet); 1 evőkanál szójaszósz.

Ínycsiklandó a mézes-fokhagymás csirkemell
Elkészítés
Fűszerezzük a csirkét sóval, borssal és fokhagymaporral, majd tegyük félre. Melegítsünk előre egy serpenyőt, közepes hőfokon – a csirkék mindkét oldalát süssük kevés olajon, míg aranybarnák nem lesznek és jól át nem sültek.
Csökkentsük a hőt, fedjük le a csirkemelleket, hogy kellően átsüljenek. Minden 5 percben fordítsuk meg őket. Ezután szűrjük le a serpenyőből az olajat, csak nagyjából 2 evőkanálnyit hagyjunk benne.
Készítsük el a szószt: ha a csirke elkészült, tegyük a fokhagymát közéjük és rájuk, s süssük vele együtt őket, kb. 30 másodpercig.
Majd adjuk hozzá a mézet, a vizet, az ecetet és a szójaszószt. Növeljük a hőt közepes mértékűre, s főzzük az egészet, míg a szósz mennyisége csökken és kellően sűrű lesz (kb. 3-4 perc).
Az elkészült ételt petrezselyemmel díszítsük, majd tálaljuk zöldségek, rizs, tészta vagy saláta hozzáadásával.
L.A.