2008. 05. 20. - 11:32
Jamie Oliver recept: Tejben főtt csirke zsályával
Jamie Olivernek, Anglia kedvencének immár magyarul is megjelent a szakácskönyve, mellyel a konyhánkba költözhetnek a főzőzsenivel készült, és nálunk is nagy sikerrel vetített tévé sorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítésének trükkjeit mutatja be, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek összejövetelekről is, ahol persze mindig az evés a fő program. Ez a Jamie recept isteni! Érdemes kipróbálni...
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítésének trükkjeit mutatja be, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek összejövetelekről is, ahol persze mindig az evés a fő program. Ez a Jamie recept isteni! Érdemes kipróbálni...
A zsályaleveleket letépjük a szárról, de magtartjuk a szárat is. Veszünk 2 citromot, zöldséghámozóval lemámozzuk a hájakat, vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele mert az keserű. A citromokat szeleteljük fel. A citromot beletesszük a csirke hasüregébe, a zsálya csupasz szárával együtt ezek belőlről ízesítik a húst.
A csirkét alaposan befűszerezzük, olívaolajat, sót, borsot dörzsölünk bele. Egy tűzálló tálban (az egész csírke beleférjen) olívaolajat és fél csomag vajat hevítünk. Beletesszük a csírkét és elősütjük, hogy szép színt kapjon.
A megbarnult vajat leöntjük alóla, az edényt visszatesszük a tűzre, és hozzáteszünk még egy kis vajat. Emellett még 6 gerezd egész fokhagymát, a citromhéjakat elosztjuk a csirke körül, és beledobjuk a nagy csokor zsályalevelet is. Aláöntünk bő fél liter tejet. Amikor a tej felforr, és citrom héja kezdi kiadni a savtartalmát, ettől a tej összeugrik, megtúrósodik. Ha fellfort még beledobunk egy fél rúd fahéjat. A tűzálló tál tetejét rátesszük vagy fogunk egy zsírpapírt, bevizezzük hogy megpuhuljon, ráterítjük az edényre és a széleit körben benyomkodjuk. Ettől a csirke egyszerre sül és párolódik, és a folyadék nem párolog el minde az edényből. 190 fokon másfél óráig sütjük.
Szólj hozzá a fórumon!
További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
A csirkét alaposan befűszerezzük, olívaolajat, sót, borsot dörzsölünk bele. Egy tűzálló tálban (az egész csírke beleférjen) olívaolajat és fél csomag vajat hevítünk. Beletesszük a csírkét és elősütjük, hogy szép színt kapjon.
A megbarnult vajat leöntjük alóla, az edényt visszatesszük a tűzre, és hozzáteszünk még egy kis vajat. Emellett még 6 gerezd egész fokhagymát, a citromhéjakat elosztjuk a csirke körül, és beledobjuk a nagy csokor zsályalevelet is. Aláöntünk bő fél liter tejet. Amikor a tej felforr, és citrom héja kezdi kiadni a savtartalmát, ettől a tej összeugrik, megtúrósodik. Ha fellfort még beledobunk egy fél rúd fahéjat. A tűzálló tál tetejét rátesszük vagy fogunk egy zsírpapírt, bevizezzük hogy megpuhuljon, ráterítjük az edényre és a széleit körben benyomkodjuk. Ettől a csirke egyszerre sül és párolódik, és a folyadék nem párolog el minde az edényből. 190 fokon másfél óráig sütjük.
Szólj hozzá a fórumon!

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz