Leves tortellinivel? Íme!
Finom, vegetáriánusoknak is kitűnő, telítő, de zsírban szegény levest szeretnénk? Ez a tortellinivel kombinált változat tökéletes lehet ebédnek és vacsorának is.
Ha szeretjük a gazdag leveseket, ráadásul tészta-pártiak is vagyunk, érdemes tennünk egy próbát ezzel a kitűnő, tortellinis levessel. Nemcsak ízletes, de rostban gazdag, zsírszegény és sok zöldséggel készül.
Lássuk a hozzávalókat!
1 evőkanál olívaolaj; 2 répa, felkockázva; 1 nagy hagyma, felaprítva; 1 liter zöldségleves alaplé; 400 gramm konzerv paradicsom; 200 gramm fagyasztott, vegyes borsó és bab; 250 gramm friss, töltött tortellini (spenótos vagy ricottás); egy marék bazsalikom levél; reszelt parmezán (vagy vegetáriánus sajt változat).
Az ízletes tortellinis zöldségleves rostban gazdag és zsírban szegény
Elkészítése:
Melegítsünk olajat egy edényben. Süssük a répát és a hagymát 5 percig, míg el nem kezd megpuhulni. Adjuk hozzá a zöldségleves alaplét és a paradicsomot, majd pároljuk 10 percig. Adagoljuk a borsót és a babot is a keverékhez, 5 perc múlva.
Amint a zöldségek megpuhultak, keverjük bele a tésztát. Forraljuk a levest, főzzük 2 percig benne a tésztát, amíg meg nem fő.
Végül keverjük vele a bazsalikomot, amennyiben használjuk. Fűszerezzük, majd kínáljuk a levest sajttal megszórva és egy kis fokhagymás kenyérrel vagy pirítóssal.
Jó étvágyat hozzá!
B.A.