2013. 10. 19. - 08:00
Mandulás körtekrémleves

Az őszi körteszezonban, itt egy gyors és egyszerű recept melyet bárikor elkészíthetünk ha egy friss, gyömölcsös őszi levesre vágynánk.
Nyáron nagy népszerűségnek örvendenek a hideg gyömölcslevesek. Akkor mindenféle gyömölcsből készíthetjük frissen, nem kell válogatni. Most, hogy a gyümölcsök szezonjai fokozatosan múlnak el, érdemes megragadnunk az őszi szezonúakat. Ezek közé tartozik a körte, melyből egy nagyon finom krémes, könnyű levest készíthetünk.
Az ősz a körte szezonja
Hozzávalók:
4 db körte
1 liter víz
2 dl tej
2 evőkanál barna cukor
pici fahéj
reszelt mandula
A hűs, tejszínes körtekrémleves kitűnő kiegészítője az őszi hangulatnak
Elkészítés:
A körtéket meghámozom és felnegyedelem. Ezután fahéjas vízben forrásig főzöm, közben édesítem. A levest leveszem a tűzről, a tejet egy külön edénybe öntöm, majd a levesből 4-5 evőkanálnyit hozzákeverek. A kapott tejes keveréket beleöntöm a levesbe és visszateszem a tűzre. ismét forrásig főzöm, ha kész leveszem a tűzről és 15-20 perc hűlés után botmixerrel pépesítem. További hűlés után tálakba merem a levest és reszelt mandulával díszítem.
(SJ)