2020. 03. 30. - 11:15
Mennyei csirke pesto-val és paradicsommal

Egyszerű, mégis különleges, ízletes fogást készítenénk ebédre? Próbáljuk ki a csirkemellet pestóval, paradicsommal és mozzarellával – a hatás nem marad el.
Annak, aki szereti a csirkemellből készített ételeket, ám unja már a szokványos kedvenceket, érdemes beszerezni egy kis pestót! A pesto különleges ízt kölcsönöz a csirkének, melyek paradicsommal és sajtfélékkel tovább variálhatunk.
Lássuk, hogyan készül a paradicsomos-mozzarellás-pestós csirke.
Hozzávalók (4 személyre): 3 csirkemell; só és bors; 4 evőkanál bazsalikomos pesto; 1 paradicsom, szeletelve; 1 csészényi mozzarella sajt.

Nagyon ízletes a pestós csirkemell paradicsommal és mozzarellával
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkemelleket helyezzük el egy kiolajozott sütőedénybe vagy jénai tálba. Sózzuk és borsozzuk meg őket ízesítésként.
Oszlassunk el pestót mindegyik csirkemellen, majd fektessük a tetejükre a paradicsomkarikákat. Szórjuk meg az egészet mozzarella sajttal.
Majd süssük az ételt 40 percig.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.