2010. 04. 29. - 06:00

Olasz Fügés kenyér

Olasz Fügés kenyér
Ha beleszeretünk egy olasz ételbe, a nyaralás után itthon mi magunk is megpróbálkozhatunk elkészítésével, szerencsére a nagyobb hazai üzletekben a legtöbb szükséges alapanyag beszerezhető.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
fél kg füge,
zsír,
1 tojás sárgája
élesztő.

Elkészítés:
A lisztből, élesztőből, kevés langyos vízből egy egyszerű kelt tésztát készítünk. Egy óráig kelesztjük, átgyúrjuk, majd további fél órát pihentetjük. A fügét és csíkokra vágjuk. A tésztát kisodorjuk, rászórjuk a fügecsíkokat, rétesszerűen feltekerjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával és forró sütőben aranysárgára sütjük.

Olasz Fügés kenyér

Memo







Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.