2010. 04. 25. - 06:00

Olasz gombaleves

Olasz gombaleves
Az étkezési szokások kialakulásában a gazdasági, a földrajzi és egyéb tényezők mellett kétség kívül szerepet játszott az olasz "életfilozófia" is. Az olaszok szeretnek enni, kedvelik a jó ételeket, ami nem feltétlenül drágát, különlegeset jelent.
Hozzávalók:

Fél kg vargánya gomba
1 l marhahúsleves
petrezselyemzöld
mentalevél
4 szelet kenyér
olivaolaj
bors


Elkészítés:

A gombát apróra vágjuk mentát adunk hozzá, így kevés olivaolajban megpároljuk. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ha a gomba megpirult, hozzáadunk egy gerezd átnyomott fokhagymát és további negyed óráig pároljuk. A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük fokhagymával. A maradék kenyeret tányérra tesszük, majd rámerjük a levest.

Olasz gombaleves

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.