2010. 04. 25. - 06:00
Olasz gombaleves
Az étkezési szokások kialakulásában a gazdasági, a földrajzi és egyéb tényezők mellett kétség kívül szerepet játszott az olasz "életfilozófia" is. Az olaszok szeretnek enni, kedvelik a jó ételeket, ami nem feltétlenül drágát, különlegeset jelent.
Hozzávalók:
Fél kg vargánya gomba
1 l marhahúsleves
petrezselyemzöld
mentalevél
4 szelet kenyér
olivaolaj
bors
só
Elkészítés:
A gombát apróra vágjuk mentát adunk hozzá, így kevés olivaolajban megpároljuk. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ha a gomba megpirult, hozzáadunk egy gerezd átnyomott fokhagymát és további negyed óráig pároljuk. A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük fokhagymával. A maradék kenyeret tányérra tesszük, majd rámerjük a levest.
Fél kg vargánya gomba
1 l marhahúsleves
petrezselyemzöld
mentalevél
4 szelet kenyér
olivaolaj
bors
só
Elkészítés:
A gombát apróra vágjuk mentát adunk hozzá, így kevés olivaolajban megpároljuk. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ha a gomba megpirult, hozzáadunk egy gerezd átnyomott fokhagymát és további negyed óráig pároljuk. A kenyeret megpirítjuk és bedörzsöljük fokhagymával. A maradék kenyeret tányérra tesszük, majd rámerjük a levest.