2010. 04. 18. - 06:00

Pakora (bundás zöldség)

Pakora (bundás zöldség)
A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így. Általában előételként vagy köretként fogyasztják, de kiváló önmagában is.
Hozzávalók:

•    1 burgonya
•    1 kis karfiol
•    1 hagyma
•    1 kaliforniai paprika
•     csicseriborsó liszt
•    2 evőkanál liszt 
•    2 teáskanál garam masala
•    1 teáskanál chili por
•    1 teáskanál szódabikarbóna
•    2 teáskanál őrölt koriander
•    400 ml víz
•    1 evőkanál citromlé
•    olaj 


Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. A zöldségeket apró darabokra szeljük. Keverjük össze a liszteket, garam masalát, chiliport, szódabikarbónát egy méretes tálban. Majd adjuk hozzá a citromlevet, vizet és – keverjük össze jó alaposan, majd adjuk hozzá a zöldség darabokat. Ezután gombócokat formázunk és forró olajban aranyszínűre sütjük.


Pakora (bundás zöldség)



Memo


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.