2010. 04. 18. - 06:00
Pakora (bundás zöldség)
A pakora nem más, mint fűszeres bundában sütött zöldségek egyvelege. Gyakorlatilag mindenféle zöldséget elkészíthetünk így. Általában előételként vagy köretként fogyasztják, de kiváló önmagában is.
Hozzávalók:
• 1 burgonya
• 1 kis karfiol
• 1 hagyma
• 1 kaliforniai paprika
• csicseriborsó liszt
• 2 evőkanál liszt
• 2 teáskanál garam masala
• 1 teáskanál chili por
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 2 teáskanál őrölt koriander
• 400 ml víz
• 1 evőkanál citromlé
• olaj
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. A zöldségeket apró darabokra szeljük. Keverjük össze a liszteket, garam masalát, chiliport, szódabikarbónát egy méretes tálban. Majd adjuk hozzá a citromlevet, vizet és – keverjük össze jó alaposan, majd adjuk hozzá a zöldség darabokat. Ezután gombócokat formázunk és forró olajban aranyszínűre sütjük.
• 1 burgonya
• 1 kis karfiol
• 1 hagyma
• 1 kaliforniai paprika
• csicseriborsó liszt
• 2 evőkanál liszt
• 2 teáskanál garam masala
• 1 teáskanál chili por
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 2 teáskanál őrölt koriander
• 400 ml víz
• 1 evőkanál citromlé
• olaj
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. A zöldségeket apró darabokra szeljük. Keverjük össze a liszteket, garam masalát, chiliport, szódabikarbónát egy méretes tálban. Majd adjuk hozzá a citromlevet, vizet és – keverjük össze jó alaposan, majd adjuk hozzá a zöldség darabokat. Ezután gombócokat formázunk és forró olajban aranyszínűre sütjük.
Memo