2018. 06. 25. - 11:20

Parmezános cukkini – az egészséges nassolnivaló

Parmezános cukkini – az egészséges nassolnivaló

Egészséges, de finom rágcsálnivalóra vágyunk? Nyáron egyébként is nagy divat a cukkini – ha nassolnivalóként készítjük el parmezánnal, nagyon jól járunk vele!

A cukkini többféleképpen elkészíthető, ízletes nassolnivalót is gyárthatunk belőle. Percek alatt kész, s nem lesz különösebb lelkifurdalásunk, ha megesszük délutánonként!
 
A parmezános cukkinit kínálhatjuk vendégeknek, de bármikor elkészíthető magunknak is, ha egy kis sós csábításra vágyunk.
 
parmcukkini_nagy_vagott
 
Lássuk, hogyan készül?
 
Összetevők:
 
Cukkini, 2 közepes; 1/3 csésze olívaolaj; ¼ csésze reszelt parmezán; 1/8 teáskanál paprika; zsemlemorzsa; 1/8 teáskanál só; 1/8 teáskanál bors.
 
Elkészítése:
 
Melegítsük elő a sütőt. A tepsit főzősprayjel fújjuk be vagy olajozzuk ki egy kis olívaolajjal.
A cukkinit vágjuk vékony szeletekre. Egy kisebb tálban forgassuk meg olívaolajban őket, majd egy másik tálban a zsemlemorzsás mixben is, melyben a morzsákat parmezánnal, paprikával, sóval és borssal keverjük össze.
 
Helyezzük a cukkini chipseket a tepsibe, s süssük 25-30 percig.
 
Akkor készek, amikor a széleik elkezdenek aranybarnává válni. Melegen a legfinomabbak, marinara és aioli alapú szósz a leginkább ajánlott hozzájuk.
 
B.A.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.