2010. 03. 24. - 06:00
Raggmunk (svéd palacsinta)
Raggmunk (svéd palacsinta)
Hozzávalók:
1/2 l tej
4 burgonya
liszt
1 tojás
bacon
kék áfonya lekvár
só
1/2 l tej
4 burgonya
liszt
1 tojás
bacon
kék áfonya lekvár
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezután palacsintatésztát készítünk liszt, tej, tojás felhasználásával. A massza állaga közepesen sűrű legyen, ezt követően belekeverjük a reszelt burgonyát. A bacont megpirítjuk, a megmaradt zsírt félretesszük későbbre. Egy evőkanál tésztát teszünk a serpenyőbe, majd a palacsinta mindkét oldalát közepesre sütjük, felhasználjuk a baconnál megmaradt zsírt. A kész palacsintákat baconnal és áfonya lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: www.kockisen.se
A burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük, ezután palacsintatésztát készítünk liszt, tej, tojás felhasználásával. A massza állaga közepesen sűrű legyen, ezt követően belekeverjük a reszelt burgonyát. A bacont megpirítjuk, a megmaradt zsírt félretesszük későbbre. Egy evőkanál tésztát teszünk a serpenyőbe, majd a palacsinta mindkét oldalát közepesre sütjük, felhasználjuk a baconnál megmaradt zsírt. A kész palacsintákat baconnal és áfonya lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: www.kockisen.se
Memo