2010. 04. 07. - 06:00

Rakott krumpli

Rakott krumpli
Rakott krumpli
Hozzávalók:

1 kg burgonya
8 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
vaj
sajt
ételízesítő



Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük és szintén felkarikázzuk, ahogy a kolbászt is. A szalonnát felszeleteljük, s a bőrére merőlegesen bevagdossuk. Kivajazunk a tepsit, terítünk az aljára egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt, majd összevágott vöröshagymát, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg pirosas színű lesz a teteje, ezután ráreszeljük a sajtot, majd még 5 percig visszahelyezzük a sütőbe.

Rakott krumpli





Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.