2010. 04. 07. - 06:00
Rakott krumpli
Rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
8 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
vaj
sajt
ételízesítő
só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük és szintén felkarikázzuk, ahogy a kolbászt is. A szalonnát felszeleteljük, s a bőrére merőlegesen bevagdossuk. Kivajazunk a tepsit, terítünk az aljára egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt, majd összevágott vöröshagymát, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg pirosas színű lesz a teteje, ezután ráreszeljük a sajtot, majd még 5 percig visszahelyezzük a sütőbe.
1 kg burgonya
8 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
vaj
sajt
ételízesítő
só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük és szintén felkarikázzuk, ahogy a kolbászt is. A szalonnát felszeleteljük, s a bőrére merőlegesen bevagdossuk. Kivajazunk a tepsit, terítünk az aljára egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt, majd összevágott vöröshagymát, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg pirosas színű lesz a teteje, ezután ráreszeljük a sajtot, majd még 5 percig visszahelyezzük a sütőbe.