2010. 02. 25. - 06:00

Ravioli

Ravioli
Ravioli szintén Olaszországból!
Hozzávalók: 4db tojás, 20 dkg sertéshús, 30dkg liszt, 5 dkg só, 15dkg borjúhús, 1 hagyma, 10 dkg vaj, 2 g bors, 1g szerecsendió, 25 dkg reszelt sajt.

Először a tölteléket készítsük el, mert ízletesebb lesz az étel ha egy kicsit állni hagyjuk. Majd, zsírban megpirítjuk a hagymát megfűszerezzük és hozzáadjuk a sajt felét, egy tojást és a húst. Később jöhet a tészta, 1 dkg sót összekeverjük a 2 tojással és hozzáadunk 25 dkg lisztet, majd egy kevés vízzel felhígítjuk. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval köröket formázunk. A tészta közepére helyezzük a tölteléket és félhold alakúra összehajtjuk őket, majd enyhén sós vízben puhára főzzük őket. Ha elkészültek, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk vajjal és rászórjuk a sajtot majd enyhén barnára sütjük.

 

Olasz.

 

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.