2020. 05. 04. - 11:30

Reggelire is tökéletes a sült pulykakorong

Reggelire is tökéletes a sült pulykakorong

Gyorsan elkészíthető, ízletes ebéd, vacsora, de akár reggeli is válhat a darált pulykahúsból készített sült korongból.

Könnyű és gyors, meleg ennivalóra vágyunk? Kiválóan telít, finom és egyszerűen elkészíthető a sült pulykakorong, melyhez szabadon választhatunk ízlés szerinti köretet - sőt, akár reggelire is fogyaszthatjuk tojással kiegészítve.
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 455 gramm darált pulykahús; negyed teáskanál bors; fél teáskanál szárított kakukkfű; 1 teáskanál őrölt zsálya; negyed teáskanál fokhagymapor; fél teáskanál só; olaj.
 
Akár reggelire, tojáshoz is ízletes a sült pulykakorong
Akár reggelire, tojáshoz is ízletes a sült pulykakorong
 
Elkészítés
 
Egy nagyobb tálban keverjük össze a darált húst, a borsot, a kakukkfüvet, fokhagymaport, zsályát és sót.
 
Ha a mix jól összeállt, osszuk el nyolc egyenlő részre, hogy kis húspogácsákat kapjunk.
 
Melegítsük közepes hőfokon a serpenyőt, a öntsünk bele egy kis olajat. Süssük 5-10 percig a húspogácsákat, mindkét oldaluk legyen kellően megsütve – ne maradjon rózsaszín!
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.