2020. 05. 04. - 11:30
Reggelire is tökéletes a sült pulykakorong

Gyorsan elkészíthető, ízletes ebéd, vacsora, de akár reggeli is válhat a darált pulykahúsból készített sült korongból.
Könnyű és gyors, meleg ennivalóra vágyunk? Kiválóan telít, finom és egyszerűen elkészíthető a sült pulykakorong, melyhez szabadon választhatunk ízlés szerinti köretet - sőt, akár reggelire is fogyaszthatjuk tojással kiegészítve.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 455 gramm darált pulykahús; negyed teáskanál bors; fél teáskanál szárított kakukkfű; 1 teáskanál őrölt zsálya; negyed teáskanál fokhagymapor; fél teáskanál só; olaj.

Akár reggelire, tojáshoz is ízletes a sült pulykakorong
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze a darált húst, a borsot, a kakukkfüvet, fokhagymaport, zsályát és sót.
Ha a mix jól összeállt, osszuk el nyolc egyenlő részre, hogy kis húspogácsákat kapjunk.
Melegítsük közepes hőfokon a serpenyőt, a öntsünk bele egy kis olajat. Süssük 5-10 percig a húspogácsákat, mindkét oldaluk legyen kellően megsütve – ne maradjon rózsaszín!
Jó étvágyat hozzá!
L.A.