2010. 02. 01. - 06:00

Resztelt máj

A IX. és X. által ihletett étel, de egyébként olyan, amit szeretünk, egyszerű, gyors, hétköznapra is megfelelő.
Hozzávalók:

• 3 evőkanál olaj
• 2 db nagy vöröshagyma
• 50 dkg máj
• 1 evőkanál pirospaprika
• só
Elkészítés:
Olajat teszünk az edény aljára. Felvágjuk a hagymát és megfonnyasztjuk. Majd a pirospaprikát beleszórjuk. Rögtön öntünk rá 1-2 dl vizet, hogy a pirospaprika ne keseredjen meg. A felvágott májat is beleöntjük, és körülbelül 15-20 percen keresztül pároljuk. Vigyázzunk, ne lepje el teljesen vízzel. Fontos: Csak miután megpirítottuk, utána sózzuk csak meg, mert különben megkeményedik a máj.

 

 

 

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.