2010. 04. 26. - 06:00
Souvlaki
A görög konyha viszonylag sokszínű, nagyon egészséges és ízletes. A görög ételek alapja az olivaolaj, paradicsom, cukkini, hagyma, fokhagyma, articsóka, oliva, juhsajt és kecskesajt. A húsfélékből Görögországban leggyakrabban a birka- bárány- és szárnyashúst fogyasztják, természetesen friss halakat is.
Hozzávalók:
bárányhús
füstölt szalonna
hagyma,
gomba
olaj
liszt
mustár
só
bors
Elkészítés:
A húst és szalonnát szeletekre vágjuk. A gombát, hagymát, vastagabbra szeljük. A húst mustárral bekenjük, törött borssal megszórjuk, majd olajba mártjuk. Hurkapálcikára egy szalonnaszeletet, egy hagymát, majd húst és gombát fűzünk, így váltogatva, a végére mindig a szalonna kerüljön. A feltűzött finomságot megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk és forró olajba minden oldalról átsütjük.
bárányhús
füstölt szalonna
hagyma,
gomba
olaj
liszt
mustár
só
bors
Elkészítés:
A húst és szalonnát szeletekre vágjuk. A gombát, hagymát, vastagabbra szeljük. A húst mustárral bekenjük, törött borssal megszórjuk, majd olajba mártjuk. Hurkapálcikára egy szalonnaszeletet, egy hagymát, majd húst és gombát fűzünk, így váltogatva, a végére mindig a szalonna kerüljön. A feltűzött finomságot megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk és forró olajba minden oldalról átsütjük.