2010. 04. 06. - 06:00
Sztracsatella torta
Sztracsatella torta
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg porcukor
csipetnyi só
kakaópor
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál narancslé
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Krém hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
6 dl habtejszín
4 evőkanál tojáslikőr
10 dkg csokoládé, darabolva
A lisztet alaposan összegyúrjuk a kakaóporral, 5 dkg cukorral, 1 tojással, csipetnyi sóval és a feldarabolt margarinnal. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszükA tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habbá verjük, ezután állandó keveréssel hozzáadjuk a cukrot és a sót. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, utána a narancshéjat.
Beleszitáljuk a keményítővel, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, és lazán összedolgozzuk. masszát, és előmelegített, 200 °C - os sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A csokis tejszínt krémesre kikeverjük, és hozzáadjuk a tojáslikőrt A piskóta alsó lapját megkenjük a fehércsokis krém felével, rátesszük a másik lapot, megkenjük a krém maradékával.
Tetszés szerint díszíthetjük, tejszínhabbal, vagy fehér csokiforgáccsal.

Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg porcukor
csipetnyi só
kakaópor
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál narancslé
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Krém hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
6 dl habtejszín
4 evőkanál tojáslikőr
10 dkg csokoládé, darabolva
A lisztet alaposan összegyúrjuk a kakaóporral, 5 dkg cukorral, 1 tojással, csipetnyi sóval és a feldarabolt margarinnal. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszükA tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habbá verjük, ezután állandó keveréssel hozzáadjuk a cukrot és a sót. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, utána a narancshéjat.
Beleszitáljuk a keményítővel, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, és lazán összedolgozzuk. masszát, és előmelegített, 200 °C - os sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A csokis tejszínt krémesre kikeverjük, és hozzáadjuk a tojáslikőrt A piskóta alsó lapját megkenjük a fehércsokis krém felével, rátesszük a másik lapot, megkenjük a krém maradékával.
Tetszés szerint díszíthetjük, tejszínhabbal, vagy fehér csokiforgáccsal.

Memo