2010. 04. 30. - 06:00
Tiramisu
A Tiramisu klasszikus olasz sütemény.
Hozzávalók:
• 50 dkg mascarpone
• 15 dkg babapiskóta
• 4 db tojás
• 3 ek cukor
• 2 pohár lefőzött erős kávé
• 5 dkg kakaópor
• 1 csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük majd cukrot keverünk bele, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összedolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, lassan hozzákeverjük a krémhez. A babapiskótát beleáztatjuk főzött erős kávéba és tál aljára egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban újra kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd egy órára hűtőbe tesszük.
• 50 dkg mascarpone
• 15 dkg babapiskóta
• 4 db tojás
• 3 ek cukor
• 2 pohár lefőzött erős kávé
• 5 dkg kakaópor
• 1 csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük majd cukrot keverünk bele, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összedolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, lassan hozzákeverjük a krémhez. A babapiskótát beleáztatjuk főzött erős kávéba és tál aljára egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban újra kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd egy órára hűtőbe tesszük.
Memo