2010. 04. 30. - 06:00

Tiramisu

Tiramisu
A Tiramisu klasszikus olasz sütemény.
Hozzávalók:

•    50 dkg mascarpone
•    15 dkg babapiskóta
•    4 db tojás
•    3 ek cukor
•    2 pohár lefőzött erős kávé
•    5 dkg kakaópor
•    1 csipet só

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük majd cukrot keverünk bele, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összedolgozzuk a krémet. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, lassan hozzákeverjük a krémhez. A babapiskótát beleáztatjuk főzött erős kávéba és tál aljára egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban újra kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd egy órára hűtőbe tesszük.

Tiramisu

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.