2015. 06. 16. - 18:41

Toszkán paradicsomleves

Toszkán paradicsomleves

Ez az étel a toszkán parasztok körében az egyik legkedveltebb étel volt és a mai napig az. A receptet nem nehéz elkészíteni és isteni finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 szelet száraz kenyér felkockázva (az eredeti receptben rozskenyeret használnak)
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikom és petrezselyem
  • kevés frissen őrölt bors
  • csilipehely vagy csilipor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 dl száraz fehérbor
  • pecorino (reszelhető juhsajt) vagy parmigiano (parmezán)

 Pappa al pomodoro

Elkészítés:

Elsőként a paradicsomokat kereszt alakban be kell vágni, majd forró vízbe mártani. Amikor kihűl, le kell húzni a héját. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát pedig összetöröm. Kevés olívaolajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, majd belekerül a hámozott paradicsom is. Ezután fel kell önteni 1 dl száraz fehérborral. Főzöm keveset, a lassan puhuló paradicsomokat pedig szétnyomkodom. A kockára vágott kenyeret, a borsot és a vörösborecetet, amit egyébként almaecettel is lehet helyettesíteni, hozzáadom. Ezután pedig jöhet egy kevés chilipor. Amikor már a kenyér is pépesedik, beleteszem a petrezselymet és a bazsalikomot. Ha valaki nem szereti sűrűn, akkor egy kevés vízzel fel lehet önteni. Tálaláskor sajttal, bazsalikommal, esetleg kenyérkockával díszíthető.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.