2010. 04. 17. - 06:00
Tzaziki - görög recept
A tzaziki az egyik legjellegzetesebb görög saláta, nincs turista aki ne ismerné. Elmaradhatatlan kísérője a sült húsoknak.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka
4 dl tejföl
1 evőkanál olívaolaj
kapor
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A hámozott uborkát durva reszelőn lereszeljük, majd levétől, kinyomkodjuk. A tejfölt egy tálba tesszük majd elkeverjük az apróra vágott kaporral, az összezúzott fokhagymával, az és olajjal, Utána hozzáteszünk kevés citromlevet,sót,majd jól átdolgozzuk. Majd 2 óráig hűtőben tároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
1 kígyóuborka
4 dl tejföl
1 evőkanál olívaolaj
kapor
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A hámozott uborkát durva reszelőn lereszeljük, majd levétől, kinyomkodjuk. A tejfölt egy tálba tesszük majd elkeverjük az apróra vágott kaporral, az összezúzott fokhagymával, az és olajjal, Utána hozzáteszünk kevés citromlevet,sót,majd jól átdolgozzuk. Majd 2 óráig hűtőben tároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Memo