2022. 08. 23. - 12:57

Meg lehet menteni a bolygót! - Magyarországra érkezik a 100%-ban megújuló energiával működő Solar Butterfly

Meg lehet menteni a bolygót! - Magyarországra érkezik a 100%-ban megújuló energiával működő Solar Butterfly
Szeptember 9-e és 11-e között lebbenti meg napfénytől felizzó szárnyait a Solar Butterfly Magyarországon, amely útjával beírja magát az öko-történelembe. A Longi napelemekkel felszerelt, 100%-ban megújuló energiával működő lakókocsi ugyanis az első a világtörténelemben, amely a tervek szerint úgy jár be 4 év alatt hat kontinenst, 90 országot és tesz meg 200 ezer kilométert, hogy kizárólag napelemeken keresztül termeli ki magának és a vontató elektromos Teslának a működéséhez szükséges energiát. 

Az öko-tiny house szimbolikusan, a párizsi klímacsúcs tizedik évfordulóján, 2025-ben fejezi be világkörüli turnéját.

Ennek keretében szeptember 10-én, az Elektrobiker eMobilitás Napján látja vendégül a napelemes lakóautót és mindazokat, akik érdeklődnek a fenntarthatóság iránt. Izgalmas programokkal, e-motor tesztvezetéssel és ajándékokkal felszerelkezve.

2022 májusában indult világturnéra Genfből Louis Palmer pillangójával, hogy ezzel a nagyszabású projekttel hívja fel a figyelmet arra, hogy igenis, van megoldás a kezünkben megmenteni a bolygónkat! Palmer, akinek nem ez az első ilyen jellegű projektje, hisz 2007-ben napenergiával működő Solar Taxijával, 17 hónap és közel  ötvenkétezer kilométer alatt, első emberként a Földön, körbejárta a világot.

A jelenlegi projekt sem kisebb vállalkozás, hisz tervei szerint 4 év alatt, kilencven országot bejárva, kizárólag napenergiából töltekezve fog megtenni kétszázezer kilométert. A turné jelenleg a második szakaszába ért, ennek keretében látogat el hazánkba a Solar Butterfly és feltalálója, akiket szeptember 10-én az Elektrobiker eMobilitás Napja névre keresztelt rendezvényén lát vendégül. 

Sok szeretettel várnak mindenkit ezen a napon, hogy velük és magával Louis Palmerrel közösen éljék át a pillanatot, amikor a Solar Butterfly kinyitja szárnyait Budapesten. E-motoros bemutatóval, e-motor közúti tesztvezetéssel, gyerek e-motoroztatással, az elektromos autós influenszer, Handrás előadásával, workshopokkal, interaktív e-motor szereléssel és vegán fogásokkal várják az érdeklődőket.

A benzin ársapka várható megszüntetése előtt pedig még kedvezményes e-motor vásárlásra is lesz lehetősége mindazoknak, akik már meghozták a döntést a fenntarthatóbb élet mellett.

Az eseményt megnyitja  Louis Palmer, a Solar Butterfly-projekt megálmodója és Mokry Tamás, a Tiszta Energiák Kft. Ügyvezető Igazgatója valamint Szentirmai Tamás, a LONGi magyarországi Sales Managere.

Az első 50 regisztráló Elektrobiker pólót kap ajándékba, a következő 50-150 fő nyakba akaszthatós kulcstartót, az első 50, két év feletti gyermek, aki kipróbálja a gyerekek számára készült e-motorokat, napelemes építő ajándékkal térhet haza.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
https://elektrobiker.activehosted.com/f/4

Részletes program:

Dátum: 2022.09.10

Helyszín: 1037, Budapest Kunigunda útja 60. ElektroBiker bemutatóterem

 

Megnyitó 10:00 órától

  • Kinyitja szárnyait a Solar Butterfly
  • Köszöntőt mond a kaland főszereplője, Louis Palmer
  • Mokry Tamás és Szentirmai Tamás megnyitó beszéde

 

E-motoros bemutató 10:30-tól és 13:00 órától

  • Offroad és városi elektromos motor bemutató Rétság Rider’s Team jóvoltából

 

E-biker kínálata 11:00-től

  • Pavuk Attila Elektrobiker ügyvezető előadása: gyerekektől felnőttekig, tereptől a városig, munkaeszköztől a mindennapi öröm forrásáig

 

E-motoros tesztvezetés 11:15-től

  • Városi e-motorok kipróbálásának lehetősége közúton

 

E-gyerekmotor vezetés 11:15-től

  • Elektromos gyerek motorok kipróbálási lehetősége, akár már kétéves kortól

 

E-motor darabokban állandó kiállítás

  • Gugolya András interaktÍv kiállítás: akkumulátor, vezérlő, hajtás

 

Handrás workshop 12:00-től

  • Miért az e-mobilitásé a jövő? Miért jó a városi és terep felhasználásra az elektromos motor?

 

Longi workshop Szentirmai Tamással 14:00-től

  • A világ legnagyobb napelem gyártójának és új termékeinek bemutatása

 

A rendezvényen részt vesznek a Climate Pioneer startupok, a klímavédelem élharcosai.

 

Vegán ételek és innivalók egész nap a minimális ökológiai lábnyom és az egészség érdekében.

 

Aki elektromos motorral érkezik, annak ingyenes e-motor töltési lehetőség.Megjelent cikkek a témában:

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.