2020. 08. 05. - 10:17

Megtartják a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált

Megtartják a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált
Megrendezik a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptember elején - az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség.
Krámer György, a fesztivál művészeti igazgatója elmondta, hogy szeptember 6. és 10. között rendezik a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált. Az első napon a Szegedi Kortárs Balett a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lép közönség elé.
 
A fesztivál második napján egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. mutatja be Hakanai című előadását, mely a vetített kép és a mozgó ember kettőse révén a videoművészet alkotásaként mutatkozik be a fesztivál közönségének. 
 
Ezen kívül fellép a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház. Szeptember 8-án látható majd a Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója. Másnap rendezik a nemzetközi táncgálát, fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka, a zárónapon gálaműsort láthat a közönség - tette hozzá.
 
 
Megtartják a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált
 
 
Krámer György beszélt arról is, hogy a fesztivál korábbi éveiből már jól ismert társulatok új produkciókkal érkeznek majd a rendezvényre. Mint mondta, a fesztivállal párhuzamosan mutatják be a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított kiállítást a Laczkó Dezső Múzeumban, amely az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát tárja a látogatók elé. 
 
Sándor Zoltán, a fesztivál nemzetközi menedzsere elmondta, hogy a szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek. Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója közölte: a produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatók majd.
 
MTI/T.D.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.