Tájegységek ízei találkoztak a fesztiválon
- Elsősorban az volt a célja a rendezvénynek, hogy bemutassa az adott tájegység ízeit, alapanyagait és a kollégák szakácsművészetét. Békés megyében természetesen már ismerem az alapanyagokat, a gasztronómiai szokásokat, és jó volt találkozni a helyi szakácsokkal is.
Prohászka Béla Venesz-Díjas,olimpiai bajnok mesterszakács a rendezvényen
- Milyen élményekkel gazdagodott?
- Nagy élményt jelentett számomra, hogy idén 108 főzőcsapat vett részt a gasztronómiai versenyen. Az emberek mindeközben mosolyogtak, örömmel főztek és az ízek is különleges kuriózumot jelentettek mindenkinek.
Idén 108 főzőcsapat vett részt a gasztronómiai versenyen
- Milyen programokban vett részt a fesztiválon?
- Csütörtökön egy zártkörű rendezvényre csülökből készült éteket készítettünk. Pénteken civil szervezetek főző versenyén vettem részt zsűriként, majd szombaton a már említett 108 csapatos megmérettetésen bíráskodtam. Vasárnap egy ételkészítési bemutatóra Benke Laci bácsival közösen készítettünk káposztás cvekedlit pirított csülökkel.
Prohászka Béla volt a gasztronómiai verseny egyik zsűritagja
- Milyen véleménnyel van az ehhez hasonló rendezvényekről?
- Pozitív véleménnyel gondolok minden ilyen eseményre, hiszen különböző tájegységek gasztronómiája mutatkozik be, az ételek pedig a tájegységre jellemző, féltve őrzött receptek alapján készülnek. Kultúránkhoz szervesen kapcsolódik a gaszto-kultúra, ugyanakkor egy-egy gasztronómiai esemény akkor szórakoztat még inkább, ha egyéb kulturális műsorok (versenyek, koncertek) is gazdagítják a rendezvényt.
Különböző tájegységek ételei főttek a bográcsokban
Képgaléria: 1. rész - 2. rész - 3. rész
Szóljon hozzá a fórumon!: Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé