2022. 06. 14. - 10:35

„Mester” robotsebészeti rendszerrel áll elő a Moon Surgical

„Mester” robotsebészeti rendszerrel áll elő a Moon Surgical

Felgyorsíthatja Maestro robotsebészeti rendszerének fejlesztését a Moon Surgical, miután megkapta rá a támogatást.

Egyre gyarapodnak a robotsebészeti eszközök: a közelmúltban a Párizsban és San Francisco-ban is székhellyel rendelkező Moon Surgical jelentette be, hogy komoly összegű támogatást kapott, ezért bővíti csapatát és fel tudja gyorsítani Maestro robotsebészeti rendszerének fejlesztését.
 
„A Moon Surgical arra törekszik, hogy forradalmasítsa a minimálisan invazív sebészetet, a kollaboratív és adaptív robotika erejével. Maestro rendszerünk bármilyen laparoszkópia során és bármely műtőben használható” – mondta el Anne Osdoit, a Moon Surgical vezérigazgatója.
 
Sajtóközleményben hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy új partnereinkkel dolgozhassunk a GT Healthcare-nél, a Johnson & Johnsonnál és a Cathay Healthnél, miközben vállalatunk fejlődésének következő szakaszába lépünk.”
 
 
A csupán kétéves Moon Surgical elmondása szerint korai, teljesen működőképes rendszerekkel rendelkezik, s ezeket több mint 30 sebész irányítja két kontinensen –természetesen számos klinikai javallat is áll a bevezetésük mellett.
 
A Maestro célja, hogy kicsi, adaptálható és a meglévő klinikai munkafolyamatokba integrált rendszert alakítsanak ki.
 
„Osztjuk a víziót a Maestro adatvezérelt képességeiről a nem megfelelő laparoszkópos eljárásokban, s reméljük, támogatni tudjuk a robotsebészet elérhetővé tételét minden földrajzi területen” – mondta Alan Au, a GT Healthcare ügyvezető partnere, aki csatlakozik a Moon Surgical igazgatótanácsához.
 
„Mind nagyon szeretnénk támogatni ezt a globális üzletet a fejlődésben, hogy robotsebészeti rendszerüket mielőbb felhasználhassák számos műtét során” – mondta dr. Steve Oesterle, a Medtronic korábbi alelnöke és a Cathay Health kockázati partnere. Megjegyezte: a Maestro a műtét közbeni kontroll demokratizálásáról szól.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.