2022. 09. 13. - 09:50

Elindulhat az újabb mágneses robotsebészeti platform

Elindulhat az újabb mágneses robotsebészeti platform

Jelentős összeget gyűjtött össze a Levita Magnetics a szabályozási és kereskedelmi fejlődés finanszírozására, mágneses robotsebészet (MARS) platformja kapcsán.

Hamarosan elindulhat az újabb mágneses robotsebészeti platform: a Levita Magnetics közlése alapján 26 millió dollárt gyűjtött össze a szabályozási és kereskedelmi fejlődés finanszírozására a mágneses robotsebészet (MARS) platformja kapcsán.
 
A kaliforniai székhelyű Menlo Parkban levő cég robotsebészeti rendszereket fejleszt.
 
A MARS platformot arra tervezték, hogy segítsen a sebészeknek több nagy volumenű hasi beavatkozásnál, kevesebb bemetszés és kevesebb személyzet alkalmazásával. 
 
Elindulhat az újabb mágneses robotsebészeti platform - Fotó: levita.com
Elindulhat az újabb mágneses robotsebészeti platform - Fotó: levita.com
 
A Levita 2015-ben nyerte el az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatósága (FDA) de novo minősítését a Levita mágneses sebészeti rendszerére.
 
Ez a manuális eszköz a páciens hasán kívülre helyezett mágnest használ a test belsejében lévő mágneses fogó vezérlésére a műtét során – s így csak egy metszést igényel kettő helyett.
 
A készülékhez eredetileg valakinek meg kellett tartania a külső mágnest, amíg a sebész dolgozik. Az új MARS platform azonban segíti a külső mágnest és nagyobb irányítást és láthatóságot biztosít a sebész számára.
 
A rendszer kompakt alapterülettel rendelkezik, amely alkalmas ambuláns eljárásokra, illetve olyan beavatkozásokra, amelyek után a beteg már aznap hazamehet.
 
A Levita 2021 júliusában jelentette be az első, Mars rendszerrel végzett eljárásokat.
 
A cég állítása szerint egy chilei klinikai vizsgálat során több mint 30 eljárást hajtottak végre a vizsgálórendszerrel, beleértve a hüvelyes gastrectomiát és a váladékozási kolecisztektómiás eljárásokat, melyeket követően a páciens még aznap hazatérhet.
 
„A Levita alapvető, szabadalmaztatott mágneses technológiáját egy robotplatformon belül alkalmazó, bomlasztó megközelítése óriási lehetőségeket rejt magában a műtétek megváltoztatását illetően” - mondta Maria Sainz, új vezető sajtóközleményében.
 
Hozzátette: nagyon izgatott a Levita igen meggyőző víziója miatt, s alig várja, hogy támogathassa a céget a következő fejezet megkezdésekor.
 
Fotó: levita.com
 
L.A.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.