2022. 05. 24. - 10:40

Engedélyt kapott a világ egyik legkisebb perkután sebészeti robotja

Engedélyt kapott a világ egyik legkisebb perkután sebészeti robotja

Megkapta FDA-engedélyét a Micromate elnevezésű mini sebészeti robot, melyet asztalra szerelt orvosi robotként fejlesztettek ki, intervenciós eljárásokhoz.

Hivatalosan is megkapta az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyetetési Hivatal) jóváhagyását a Micromate sebészeti robot, az Interventional Systems készüléke.
 
Az ausztriai Kitzbühelben levő vállalat asztalra szerelt orvosi robotként fejlesztette ki a robotot, intervenciós eljárásokhoz – a világ legkisebb robotjaként hirdetve azt a perkután robotok sorában.
 
A Micromate univerzális műszeres irányítási platformot használ, amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy előnyben részesített sebészeti műszereiket továbbra is használhassák, miközben élő képalkotás mellett végeznek eljárást bármilyen kúpnyalábos számítógépes tomográfiával (CT), fluoro CT-vel vagy fluoroszkóppal.
 
Engedélyt kapott a világ egyik legkisebb perkután sebészeti robotja
Engedélyt kapott a világ egyik legkisebb perkután sebészeti robotja
 
A joystick segítségével a sebészek sorba állíthatják és irányíthatják a tűt, akár a műtőn kívülről is.
 
A cég 2021 második felére tervezte elindítani tevékenységét az Egyesült Államokban, központokat indítani a robotvezérelt beavatkozási eljárások terén. Természetesen kereskedelmi partnereket is keresnek, akik robotizálni vágyó ügyfeleknek kínálnak ajánlatokat.
 
„A sikeres kezdést követően európai partnereinkkel, valamint az orvosi robotika terén szerzett több mint 10 év tapasztalatunk után úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy elérjük a tó túlsó partját” – fogalmazott Michael Vogele, az Interventional Systems alapítója és vezérigazgatója közleményében.
 
Mint mondta, biztosak abban, hogy sebészeti robotjuk „demokratizálja az orvosi robotikát az Egyesült Államokban.”
 
Hozzátette: a bizonyított, szubmilliméteres pontosság és a megfizethető ár kiváló választássá teszi a robotot  minden olyan intézmény számára, amely új technológiát keres az intervenciós eljárások eredményének javítása érdekében.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.