2022. 07. 05. - 10:40

Exocsontváz készült szklerózis multiplexesek számára

Exocsontváz készült szklerózis multiplexesek számára

Megkapta az engedélyt az Ekso Bionics az EksoNR exocsontváz alkalmazására, amely különösen hasznos szklerózis multiplexben szenvedő betegek rehabilitációjára.

Nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben használható lesz a szklerózis multiplexesek (SM) számára készült exocsontváz (exoskeleton).
 
Megalkotója, az Ekso Bionics megkapta az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal  (Food and Drug Administration – FDA) engedélyt az EksoNR elnevezésű típusra. A kaliforniai Richmondban levő cég kimondottan szkelrózis multiplexel küzdő betegek számára tervezte az EksoNR technológiát.
 
Egy sajtóközlemény szerint az EksoNR az első exoskeleton eszköz, amely FDA-engedélyt kapott az ilyen páciensek rehabilitációjára, jelentősen kiterjesztve annak használatát a betegek szélesebb körére.
 
Exocsontváz készült szklerózis multiplexesek számára - Fotó: Ekso Bionics
Exocsontváz készült szklerózis multiplexesek számára - Fotó: Ekso Bionics
 
Az Ekso Bionics platform legújabb generációjaként az EksoNR korábban 2016-ban kapott engedélyt stroke- és gerincvelő-rehabilitációra, majd 2020-ban szerzett agysérülés (acquired brain injury - ABI) esetén történő alkalmazásra.
 
Az Ekso elmondta: a maga nemében ez az első eszköz, amelyet stroke esetén javasolnak, s az  egyetlen exocsontváz, amelyet szerzett agysérülés és mostmár szklerózis multiplex esetére is ajánlanak.
 
Az EksoNR CE-jelöléssel is rendelkezik - közölte a vállalat.
 
Az orvosi rehabilitáció hordható robotmegoldásaiban vezető vállalatként elkötelezettek amellett, hogy a betegek hozzáférését a technológiához maximlaizálják - mondta Steven Sherman, az Ekso Bionics elnök-vezérigazgatója.
 
„Mivel a használati javaslatok most a szklerózis multiplexre is kiterjedtek, az EksoNR-ben megvan a lehetőség arra, hogy jelentősen több beteget segítsen és javítsa a mobilitásukat. Örömmel látjuk, hogy az eszköz az SM-betegek javát szolgálja és rendkívül szükséges rehabilitációs megoldásokat kínál, akárcsak a stroke-ban, gerincvelősérülésben és szerzett agysérülésben szenvedő betegek esetében”- tette hozzá Sherman.
 
Fotó és videó: Ekso Bionics
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.