2023. 12. 05. - 09:25

Kína is engedélyezte a Monarch sebészeti robotot

Kína is engedélyezte a Monarch sebészeti robotot

Megkapta a hatósági engedélyt a keleti országban is a Johnson & Johnson MedTech Monarch platformja, valamint a Monarch bronchoscope sebészeti robot.

Kína is engedélyezte a Johnson & Johnson MedTech Monarch platformját, valamint a Monarch bronchoscope sebészeti robotot.
 
A hatósági engedély révén a Monarch lett az első minimálisan invazív, robotokkal támogatott technológia, melyet perifériás tüdőkezelésekre jóváhagytak Kínában. Egyben ez az első Johnson & Johnson MedTech robotizált technológia, amely jóváhagyást kapott Kínában.
 
Egy sikeres, minimális invazív robottechnológia 
 
Az engedély az első mérföldkő is a Monarch számára, mivel először kapott engedélyt a működésre az Egyesült Államokon kívül.
 
Kína is engedélyezte a Monarch sebészeti robotot
Kína is engedélyezte a Monarch sebészeti robotot
 
A Johnson & Johnson akkor vásárolta meg a Monarchot, amikor 2019-ben 3,4 milliárd dollárért az Aurist is beszerezte – belépve ezzel a robotsebészeti piacra. A bronchoszkópiához ekkor már rendelkezett FDA-engedéllyel, 2022-ben  pedig az endurológiai eljárásokhoz is megkapta azt.
 
A vállalat a rendszert úgy tervezte meg, hogy biztosítsa felnőtt betegek légútjainak bronchoszkópos vizualizációját és hozzáférését. Felhasználási területei diagnosztikai és terápiás eljárások.
 
Lehetővé teszi a minimálisan invazív, robotizált technológia alkalmazását a perifériás tüdőeljárásokhoz. Ez javíthatja a hozzáférést a kicsi, nehezen elérhető perifériás tüdőcsomókhoz, korábbi stádiumban és nagyobb pontossággal.
 
A jóváhagyással a Monarch robotrendszer készen áll arra, hogy segítsen az orvosoknak, akik szembeszállnak az egyik legelterjedtebb és leghalálosabb betegséggel, a tüdőrákkal.
 
„A Monarch csapata elkötelezett amellett, hogy jelentős innovációt mozdítson elő, amely megváltoztatja a páciensek egészségügyi ellátását – emelte ki Adrian Whitford, a Monarch elnöke. - A tüdőeljárásokhoz használt, rugalmas, robotizált eszközök hatókörének kiterjesztése a világ különböző országaira része az elképzelésünknek, hogy olyan áttörő technológiát hozzunk létre, amely javítja a tüdőrákhoz hasonló betegségekkel küzdők klinikai eredményeit.”
 
 
A kínai engedély egyébként egy újabb pozitív lépés a sebészeti robotika terén a cég számára, amely a közelmúltban frissítést adott ki Ottava sebészeti robotjához is.
 
A cég a tervei szerint 2024 második felében tervezi benyújtani az Ottava-t az FDA-hoz – az úgynevezett vizsgálóeszköz-mentesség (investigational device exemption – IDE) engedély érdekében - hogy megkezdje vele a klinikai vizsgálatokat.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.