2024. 02. 27. - 09:40

Új ízületpótlási technológiával rukkol elő a Mako sebészeti robot

Új ízületpótlási technológiával rukkol elő a Mako sebészeti robot

Frissítéseket és új ízületpótlási technológiát mutatott be Mako sebészeti robotplatformjához a Stryker Corporation vállalat.

Frissíti a Mako sebészeti robotot és új ízületpótlási technológiát vezet be a Stryker Corporation. Az ortopédiai óriás myMako és Triathlon Hinge néven rukkol elő vadonatúj fejlesztésekkel.
 
Közleményük szerint a sebész Mako SmartRobotics tapasztalatát szeretnék kiterjeszteni a műtőben és azon kívül is. Ennek végrehajtására fejlesztették ki a myMako alkalmazást Apple Vision Pro és iPhone készülékekhez.
 
Az Apple Vision Pro-n használva azt a myMako lehetővé teszi a sebészek számára, hogy bármikor és bárhol megjelenítsék és áttekintsék a betegek Mako műtéti terveit.
 
A vállalat ragyogó, magával ragadó vizuális élménynek nevezte a robottal támogatott sebészeti rendszer frissítését.
 
Még idén folytatni kívánja emellett a Mako képességeinek fejlesztését. 
 
Új ízületpótlási technológiával rukkol elő a Mako sebészeti robot
Új ízületpótlási technológiával rukkol elő a Mako sebészeti robot
 
A Stryker nagyjából 1 éve javasolta, hogy 2024-ben a robotplatformnak jelentős alkalmazásbővülésre kellene. Mint jelezték, 2024 második felében várható a Mako Spine bevezetése, a Mako Shoulder pedig 2024 végére.
 
A Stryker elindította a Mako Totalt is. A Knee 2.0 2023 márciusában jelent meg, majd 2023 augusztusában elindítottak egy közvetlenül a pácienseknek szóló marketingkampányt.
 
Egy másik Mako frissítés a vállalat Direct Anterior Reconstructive Technology (DART) formájában érkezik majd.
 
A Stryker elmondása szerint a cél az intraoperatív fluoroszkópia csökkentése bizonyos csípőprotéziseknél.
 
A Mako SmartRobotics - a DART ökoszisztéma részeként - jelentős pontosságot mutatott be a teljes csípőízület műtéti tervezése során, fluoroszkópia nélkül – közölte a cég.
 
Mit jelent a Triathlon Hinge?
 
A Stryker tervei szerint bemutatná a Triathlon Hinge-et, a Triathlon márka legújabb kiadását is. A vállalat jelentős előrelépésként említi azt a revíziós betegek ellátásának folyamatossága terén, különösen a csontvesztéssel vagy lágyszöveti problémákkal járó összetett esetekben.
 
A Triathlon Hinge a Triathlon Revision Baseplat sokoldalúságára épít – hangsúlyozta a Stryker.
 
Számos intraoperatív és posztoperatív revíziós térdimplantációs lehetőséget kínál. A vállalat szerint ez lehetővé teszi bármely felülvizsgálati eljárásra a zökkenőmentes átállást.
 
A cég azt is kiemelte, hogy a Triathlon Hinge csökkenti a Triathlon Revision csuklópánttá történő átalakításának eljárási lépéseit a műtét során. Leegyszerűsített munkafolyamatot és könnyebb műszerezést kínál, megbirkózik a gyakori felülvizsgálati kihívásokkal és biztosítja a műtéti hatékonyságot.
 
„A Triathlon márka örökségére építve a Triathlon Hinge a sebészeti kiválóság és innováció iránti elkötelezettségünk bizonyítéka” – mondta Lisa Kloes, a Stryker's Knees üzletág alelnöke és vezérigazgatója.
 
Hozzátette: céljuk az volt, hogy egyszerűsítsék a felülvizsgálatot. Izgatottan várják, milyen hatással lesz ez az innováció a sebészekre és miként segíti majd pácienseket abban, hogy visszatérjenek az általuk szeretett dolgok végzéséhez.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.