2023. 06. 20. - 09:25

Visszér – A lézertől a kompresszióig

Visszér – A lézertől a kompresszióig

Napjainkban a visszérrel küzdők több módszer közül is választhatnak, hogy megválhassanak ettől a nem túl esztétikus és gyakran fájdalmas problémától.

A visszér nemcsak esztétikailag nem előnyös. Sokak számára jelent komoly és fájdalmas problémát, amelynek szövődményei is lehetnek.
 
Manapság szerencsére számos új technológia áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk tőle.
 
Cikkünk első részében az első 3-ról esett szó. Lássuk azonban a többit is.
 
1.Venaseal
 
A Venaseal rendszer a visszerek új, minimálisan invazív kezelése, amely a hagyományos műtét alternatíváját kínálja.
 
A Venaseal eljárás során orvosi ragasztót használnak a szakemberek az érintett vénák lezárására, lehetővé téve a vér szabadabb és hatékonyabb áramlását a testen keresztül. Ez jelentősen csökkenti a visszér megjelenését és enyhítheti a kapcsolódó tüneteket – amilyen például a fájdalom, a duzzanat és a görcsök.
 
Manapság több hatékony módszerrel kezelhető a visszér
Manapság több hatékony módszerrel kezelhető a visszér
 
Az eljárás gyors és viszonylag fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre vagy varrásra. A felépülési idő ugyancsak rövidebb, mint a hagyományos műtéteknél. A betegek jellemzően néhány napon belül visszatérhetnek normál tevékenységükhöz.
 
A Venaseal rendszer biztonságos és hatékony, kiváló lehetőséget nyújt azoknak a pácienseknek, akik a hagyományos vénakezelésekre keresnek alternatívát.
 
2.Lézeres műtét
 
A lézeres műtét szintén népszerű lehetőség a visszér kezelésére. Az eljárás koncentrált fényenergiát alkalmaz a vénák méretének mérsékelésére, valamint a keringés javítására.
 
Nem invazív. Jellemzően csak egyetlen, legfeljebb 15 perces kezelést igényel, így sokkal időtakarékosabb választás, mint a szkleroterápia. Ráadásul a lézeres sebészet szinte semmiféle hegesedéssel vagy elszíneződéssel nem jár.
 
3.Ambuláns phlebectomia
 
Az ambuláns phlebectomia egy másik, minimálisan invazív eljárás, melynek során a bőrön kis bemetszéseket ejtenek, majd ezen apró nyílásokon keresztül távolítják el a visszereket.
 
Használható nagyobb egyedi vénák vagy több kisebb véna kezelésére és minimális leállást igényel a műtétet követően. Az eljárás általában nagyon sikeres, a betegek több mint 95 százaléka pozitív eredményről számol be.
 
4.Kompressziós terápia
 
A kompressziós terápia egy nem sebészeti módszer a visszerek kezelésére. Speciális kompressziós zokni vagy harisnya viselését foglalja magánban. Ezek nyomást gyakorolnak a lábra és csökkentik a vénákkal összefüggő duzzanatot és kellemetlenséget.
 
A kompressziós terápia alkalmazható a visszér megelőzésére és kezelésére is, azonban általában nem elegendő ahhoz, hogy teljesen megszabaduljunk azoktól.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.