2023. 02. 17. - 10:35

Kiderült: a reggeli edzés a zsírégetés legjobb módja

Kiderült: a reggeli edzés a zsírégetés legjobb módja

A reggeli edzés hatékonyabban égeti a zsírt, mint a későbbi. A nap eleji fizikai aktivitás ugyanis fokozhatja a zsíranyagcserét – állapította meg egy új tanulmány.

Érdemes a reggeli órákban végeznünk az edzést – egy új tanulmány szerint ilyenkor a mozgás hatékonyabban égeti a zsírt, mint később a nap folyamán.
 
Az új, egereken végzett vizsgálat alapján a nap eleji fizikai aktivitás fokozhatja a zsíranyagcserét.
 
A kutatás felfedezte, hogy azok az egerek, akik a korai aktív fázisban sportoltak – ez az embereknél a reggeli testmozgásnak felel meg – jobban megnövelték anyagcseréjüket, mint azok a rágcsálók, amelyek akkor edzettek, amikor a másik csoport általában pihent.
 
A reggeli edzés a zsírégetés legjobb módja
A reggeli edzés a zsírégetés legjobb módja
 
„Eredményeink azt sugallják, hogy a késő reggeli edzés hatékonyabb lehet az anyagcsere és a zsírégetés felgyorsítása szempontjából, mint a késő esti. S ha ez a helyzet, a korai testmozgás értékesnek bizonyulhatnak a túlsúlyos emberek számára” – mondta Juleen Zierath, a svéd Karolinska Intézet professzora.
 
A szakértők szerint a nap különböző szakaszaiban végzett fizikai aktivitás különböző módon hathat a szervezetre, mivel a biológiai folyamatok a sejtek cirkadián ritmusától függenek – a 24 órás ciklustól, amely a test belső órájának része.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.