2020. 07. 10. - 11:10

10 dolog, amiért sose okoljuk a partnerünket

10 dolog, amiért sose okoljuk a partnerünket

Mi sem egyszerűbb, mint másra hárítani a felelősséget. Párkapcsolatban is jellemzően sokan teszik ezt, pedig vannak dolgok, amelyekért semmiképp se a másikat kellene okolnunk.

Sok ember okol másokat azért, mert ő nem boldog vagy nem érzi jól magát a bőrében. Pedig ez alapvető hiba – előfordul, hogy valaki más elkövetett valamit, amelytől boldogtalanok leszünk, ám általánosságban a probléma nem a másik embertől indul ki. Párkapcsolatban sem.
 
Melyek azok a dolgok, amelyekért nem a partnerünket kell okolnunk?
 
1.Boldogtalanság: ha boldogtalannak érezzük magunkat, az nem igazán a párunk hibája. A boldogságunk bennünk rejlik, s bár a partnerünknek megvan a képessége arra, hogy sokat lendítsen ezen, a tartós boldogság rajtunk múlik.
 
2.Unalom: arról, ha a kapcsolatban unalom üti fel a fejét, általában mindkét fél tehet. Ahelyett, hogy a partnerünktől várjuk el a helyzet javítását, nyugodtan kezünkbe vehetjük az irányítást és magunk is feldobhatunk ötleteket.
 
Előbb nézzünk magunkba, mielőtt a párunkat okoljuk valamiért
Előbb nézzünk magunkba, mielőtt a párunkat okoljuk valamiért
 
3.A kapcsolat hullámvölgyei: mindez szintén két emberen múlik. Egy kapcsolat mindkettőnk közös munkája, vagyis a férfinak és a nőnek egyaránt tennie kell azért, hogy javuljon a helyzet. Nem szabad kizárólag a párunkat okolni.
 
4.A másik hibáztatása azért, hogy nem kapjuk meg, amire vágyunk: nos, ilyen az élet. Nem mindig kapjuk meg, amit szeretnénk és cseppet sem egyértelmű, hogy ez a másik hibája. Fogadjuk el ilyenkor, hogy nem ez a megfelelő időszak és lépjünk túl a dolgon.
 
5.Bosszant a párunk? Mielőtt ezt a fejéhez vágjuk, kérdezzük meg magunktól, vajon nem a mi elvárásaink túl magasak? Amennyiben ez az igazság, esélyes, hogy partnerünk állandó csalódást fog okozni. Érdemes reális elvárásokat támasztanunk!
 
6.Saját kudarcaink: ha rosszul végeztünk valamit vagy nem voltunk sikeresek valamiben, az miért lenne a másik felelőssége? Ahelyett, hogy kifogásokat keresünk, fogadjuk el, hogy hibáztunk. Senki sem tökéletes.
 
7.A körülmények, amelyeket mi teremtettünk: ha ketten alapoztuk meg a kapcsolatot és nem tetszik, ahogyan az utóbbi időben halad, ne a partnerünkre nézzünk, mint felelősre. Mutogatás helyett inkább építsük újra közösen az egészet.
 
8.A párunk nem ért meg minket? Mielőtt őt kezdjük kritizálni, szálljunk kicsit magunkba és gondoljuk át, mi hogyan adunk át információkat. Ez nagymértékben befolyásolja ugyanis, milyen reakciókat kapunk.
 
9.A kedvesünk hibái: mindannyiunknak vannak hibái. Vagyis, ahelyett, hogy a személyiség azon részeire összpontosítanánk, amelyek nem jók, a pozitív dolgokra, jó tulajdonságokra koncentráljunk.
 
10.Azok a dolgok miatt, amelyek nem működnek jól az életünkben, szintén nemcsak egyikünk lehet a felelős. Inkább beszéljünk. Kérdezzük meg a másikat, hogyan érzi magát a szituációban, s találjunk megoldást, mielőtt egy régi rossz tapasztalat megismétlődik.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.