2020. 07. 29. - 11:45

4 tipp az egészséges párkapcsolatra

4 tipp az egészséges párkapcsolatra

Minden párkapcsolat egyedi és a párok tagjai különböző okokból kerülnek össze. Az egészséges kapcsolatot sokan azzal azonosítják, mit szeretnének igazán és hogyan képzelik el a jövőjét. De mi is az valójában?

Az egészséges kapcsolat alapja elsősorban az, hogy őszinték vagyunk a párunkkal és képesek vagyunk mélyebben elbeszélgetni dolgokról.
 
Bizonyos tulajdonságok azonban minden párkapcsolatban jelen vannak, ha azt egészségesnek lehet tekinteni. Ha ezekkel tisztában vagyunk, tartalmas, izgalmas és igazán jó lehet a kapcsolatunk. 
 
Lássuk, melyek ezek.
 
1.Tartalmas érzések egymás iránt: fontos, hogy a pár két tagja szeresse és érzelmileg kielégítse egymást.
 
A boldog párkapcsolatnak van néhány alapvető jellemzője
A boldog párkapcsolatnak van néhány alapvető jellemzője
 
Ha igazán szeretve érezzük magunkat, akkor nem merül fel bennünk, vajon elfogad-e a párunk, értékel-e, mint partnert. Egyes párkapcsolatok beragadnak a békés együttélésbe, anélkül, hogy a felek igazán egymáshoz tartoznának érzelmileg. Ez sajnos egy idő után távolságot eredményez a pár két tagja között.
 
2.Nem félünk az egyet nem értéstől: egyesek csendesen jelzik, ha valamivel nem értenek egyet, mások szenvedélyesen vitába szállnak. Egy erős, egészséges kapcsolatban azonban a lényeg az, hogy nem tartunk tőle, mi lesz, ha ellentmondunk. Biztonságban kell éreznünk magunkat akkor is, ha kifejezzük, hogy valamit másként gondolunk. A konfliktust pedig tudni kell megoldani higgadtan és normális hangnemben, a másik megalázása nélkül
 
3.A külső kapcsolatokat is életben tartjuk: érdemes tudni, hogy – még ha a romantikus filmekben ez is áll -, nem minden igényünknek felelhet meg egy személy.
 
Sőt, ha párunktól várunk el mindent, az még felesleges, egészségtelen nyomást is gyakorol a kapcsolatra. A kapcsolat stimulálása és gazdagítása érdekében fontos fenntartanunk saját egyéniségünket, tartani a kapcsolatot családunkkal, barátainkkal, megtartani hobbinkat és érdeklődési köreinket.
 
4.Kommunikáljunk nyíltan és őszintén: a megfelelő kommunikáció egy kapcsolatban kulcsfontosságú. Amikor mindkét ember tudja, mit szeretne egy kapcsolattól és komfortos számára vágyainak, igényeinek kifejezése, az növeli a bizalmat és erősíti a két fél közötti köteléket.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.