2021. 06. 09. - 11:10

5 jel, hogy a másik nem akar elköteleződni

5 jel, hogy a másik nem akar elköteleződni

Előbb-utóbb minden párkapcsolatban eljön a pont, amikor elkötelezettségre vágyunk. Remélhetőleg ezt a párunk is így gondolja. De honnan tudjuk, ha mégsem?

Amikor elkezdődik egy kapcsolat, az elején általában mindkét fél felhőtlennek lát mindent, a megszerzett boldogságra összepontosít. Idővel azonban előkerül az elkötelezettség igénye.
 
Ha mi jutunk el elsőként erre a pontra, vajon honnan tudhatjuk, hogy a párunk ugyanezen a véleményen van-e?
 
Egy őszinte beszélgetés persze nem árt, érzéseinkről, vágyainkról, arról, mit is szeretnénk a kapcsolattól. Ennek persze inkább egy kötetlen beszélgetésnek kell lennie, mint ultimátumnak!
 
Fontos, hogy figyelmet fordítsunk azonban arra, hogyan reagál a másik. Ha gyorsan témát vált, vagy kezd kihátrálni a helyiségből, miközben a témáról beszélünk, fontoljuk meg, milyen üzenetet hordoz mindez.
 
Egy idő után érdemes megtudni, vajon a másik is elköteleződne-e
Egy idő után érdemes megtudni, vajon a másik is elköteleződne-e
 
Ugyanígy, ha spontán módon nem beszélnek saját érzéseikről, gondolataikról, kérdezzük meg, mit éreznek.
Persze, az is egy jel lehet, ha sosem hozakodnak vele elő.
 
Használjuk, amit tudunk a párunkról, ahhoz, hogy megértsük a válaszait. Ami egy adott személyiségnél elutasítást jelenthet, az a másiknál könnyen a félénkségről vagy kényelmetlenségről árulkodhat.
 
Ha partnerünk kevésbé tűnik közvetlennek, vagy nem vagyunk biztosak abban, őszinte-e az elkötelezett kapcsolat iránti vággyal kapcsolatban, a válaszokat megtaláljuk a prioritásaiban.
 
Az emberek kisebb valószínűséggel szeretnének elköteleződni, amennyiben az alábbi dolgokat helyezik előtérbe.
 
1.Egyéb érdeklődési körök: miután egy új kapcsolat kezdeti izgalma elhalványul, az intenzitás általában csökken. Ha azonban a barátunk, barátnőnk már nem teljesíti az ígéreteit, akár azzal kapcsolatos, hogy felhívjon minket, akár azzal, hogy együtt menjünk el valahová, vagy kimondottan közös dolgokat csináljunk, ez annak a jele, hogy ezt a későbbiekben is így tenné. S még ha azt is állítja, hogy monogám lesz, nem biztos, hogy minket helyeznek előtérbe,
 
3.Jól érzi magát egyedül: ha azt tapasztaljuk, hogy a partnerünk jól érzi magát egyedülállóként, vegyük ezt komolyan. Tudakoljuk meg, volt-e neki egyáltalán jelentősebb párkapcsolata, s élvezték-e egyáltalán az érzelmi intimitást ezekben a kapcsolatokban. Ha nem, jobb mást keresni.
 
4.Társadalmi csodálat és anyagi jólét: amennyiben a párunk olyan döntéseket hoz, amelyek azt mutatják, hogy a pénzkeresetet és a presztízst többre értékeli, mint a kapcsolatot, kétszer is gondoljuk meg, elköteleződnénk-e mellette. Mindig az anyagiakat fogja ugyanis előtérbe helyezni a boldogságunk helyett.
 
5.Első a szórakozás: persze, szívesen töltünk időt együtt. Ám ha a kedvesünk mindig ilyen könnyedén szeretné venni a dolgokat, valószínűleg nem kapjuk meg tőle azt az érzelmi közelséget, amit várunk.
 
6.A szex fontosabb: amennyiben a szex egyértelműek fontosabb a kapcsolatban, mint az értelmi intimitás, a kapcsolat szenvedélyes lehet, de könnyen lehet a vége az, hogy egyedül érezzük majd magunkat.
Egy biztos, lényeges figyelmet fordítani ezekre a jelekre, ha valóban kielégítő és boldog kapcsolatot szeretnénk.
 
Fontos beszélni is ezekről a dolgokról, mert lehet, hogy az illető nyitott a változásra. Ám ha nem látunk erre utaló jeleket, jobb valaki mással próbálkozni, aki valóban az értékeinket tartja szem előtt.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.