2022. 07. 14. - 10:25

Csalódást okozhatnak az ágyban a nárcisztikus férfiak

Csalódást okozhatnak az ágyban a nárcisztikus férfiak

A nárcisztikus férfiak hajlamosabbak a korai magömlésre, ezért valószínűleg többeknek okozhaznak csalódást az ágyban – állapította meg egy új tanulmány.

A nárcisztikus férfiak olykor nemcsak viselkedésükkel okozhatnak kiábrádnulást – szakértők szerint hajlamosabbak a korai magömlésre is, ami az ágyban is kiválthat némi problémát. ferfi_agyon_1
 
Az amerikai, Indianai Valparaiso Egyetem és a magyar Eötvös Lóránd Egyetem tanulmánya során több mint 1000 felnőtt férfit kérdeztek meg a kutatók szexuális életükről, valamint „szexuális nárcizmusuk” mértékéről.
 
Kiderült, azok, akik túlzottan jónak látják szexuális teljesítményüket, nagyobb valószínűséggel okoznak csalódást a hálószobában.
 
Az idő előtti magömlés és az orgazmus elérésének nehézsége is pozitív kapcsolatban áll a szexuális nárcizmussal – mutattak rá a kutatók.
 
„Különféle személyiségjegyek és rendellenességek (például a nárcizmus) összefüggésbe hozhatók a szexuális reakcióval és az elégedettséggel. Kutatásunk aláhúzza a nárcizmus negatív hatását a párkapcsolati elégedettségre, azonban új perspektívát ad arra vonatkozóan, hogyan befolyásolhatja ez a személyiségjellemző a férfi szexuális reakcióit a partnerkapcsolat során” – mondta el David L. Rowland professzor, a tanulmány szerzője.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.