2020. 11. 11. - 11:55

Csupán „karantén-nyomás”, vagy a kapcsolatunknak tényleg vége?

Csupán „karantén-nyomás”, vagy a kapcsolatunknak tényleg vége?

Noha a koronavírus miatti karantén kétségtelenül hasznos az egészség megóvása érdekében, komoly nyomást helyez a párkapcsolatokra. S ha kapcsoltunk rossz irányba tart, megfordulhat a fejünkben: vajon eredetileg is ez történt volna, ha nincs karantén?

A koronavírus számos tekintetben kihívás elé állítja az embereket. A párkapcsolatokra is komoly hatást gyakorol, olyan nyomás nehezedik rájuk, mint korábban sosem.
 
Azok azonban, akik azt tapasztalják, hogy kapcsoltuk romlóban van, joggal tehetik fel maguknak a kérdést: vajon akkor is ez történt volna, ha nincs karantén? Csupán a körülmények áldozatai vagyunk?
 
Amennyiben a kapcsolat viszonylag friss volt a karantén beköszönte idején, sokan kerültek választás elé: vagy vállalják, hogy egy jó ideig nem találkoznak személyesen, vagy összeköltöznek – jó párszor idő előtt -, hogy ne legyenek egyedül a karantén alatt.
 
Ám miközben a gyors összebútorozás romantikusnak is tűnhet, kétségtelenül lehet ára.
 
Könnyen kiderülhet a karantén alatt, hogy eltávolodtunk egymástól
Könnyen kiderülhet a karantén alatt, hogy eltávolodtunk egymástól
 
Egy összeköltözés fontos mérföldkő, melyet általában hónapok vagy akár évek után lépnek meg a felek. Addig csak tesztelgetik, milyen lenne együtt élni, az egymásnál alvással és időtöltéssel.
 
Idővel a pár két tagja megismeri egymás sajátosságait, valódi személyiségét és preferenciáit. Enélkül a „betekintés” nélkül a „mézeshetek”-szakasz hamar rosszra fordulhat, hiszen mindkét fél arra kényszerül, hogy gyakorlatilag 0-24 órában a másik társaságában legyen.
 
Az állandó lángolás és tömény romantika egyszerűen nem tartható fenn hosszútávon. Az együttélés azt jelenti, hogy akkor is együtt kell lenni, amikor a másik stresszes, kedvetlen, bosszús vagy éppen unalmas.
 
Ezek a dolgok egy új párkapcsolatra komoly nyomást helyeznek.
 
Amennyiben éppen ebben a szituációban vagyunk, tisztázzuk magunkban: ha úgy döntünk, elköltözünk, az még nem feltétlenül jelenti a kapcsolat feladását. Inkább teret adunk egymásnak, amelyre mindkettőnknek szüksége van a romantika felélesztéséhez.
 
Ha a kapcsolat olyan irányba fordult a karantén alatt, hogy hirtelen távolsági szerelem lett belőle, könnyen előfordulhat, hogy egyikünk egyszercsak elkezdi távolodónak érezni a másikat.
 
Sajnos, ha a kötelék nem volt elég szoros, megtörténhet, hogy már nem lehet összetartani a kapcsolatot.
 
A videótalálkozások, telefonhívások, közösségi média sokat segíthet fenntartani a románcot, de nem helyettesíti a személyes találkozást.
 
Amennyiben úgy tűnik, párunk érdeklődése lanyhul és a karantén enyhülésével sem ragaszkodik a találkozóhoz, az intő jel és azt sugallhatja: jobban érdekelte egy kis kellemes időtöltés, mintsem komoly párkapcsolat.
 
Egy kapcsolatért tenni kell, mindkét félnek szükséges erőfeszítéseket tennie azért, hogy működjön.
 
Ha valaki előbb nagyon közelinek, majd rövid időn belül nagyon távolinak tűnik, valószínűleg semmi keresnivalója mellettünk.
 
Keresnünk kell valakit, aki jobban megfelel nekünk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.