2020. 08. 05. - 12:50

Hogyan tartható meg a szerelem?

Hogyan tartható meg a szerelem?

Könnyebb megszerezni a szerelmet, mint megtartani, vélik sokan, s ebben van is némi igazság. A hosszantartó kapcsolathoz fontos az egymás tisztelete, meghallgatása, a közös elfoglaltságok. Hogyan tartható fenn a szerelem?

A szerelem megszerzése sokszor valóban egyszerűbb, mint aztán a kapcsolat zökkenőmentes fenntartása. Ahhoz, hogy az ember folyamatosan érezhesse az érzést, melyet a megismerkedést követő időszakban érzett, tenni kell.
 
Bizonyára vannak szép emlékeink arról az időszakról, amikor először randevúztunk a kedvesünkkel.
 
Minden új és izgalmas volt, s órákat töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk – bármiről. Azonban, ahogy az idő halad előre, a munka, a család, az egyéb kötelezettségek miatt nehezen találunk egymásra kellő mennyiségű időt.
 
A közös elfoglaltságok, hobbik mindig közelebb hozzák egymáshoz a pár két tagját
A közös elfoglaltságok, hobbik mindig közelebb hozzák egymáshoz a pár két tagját
 
Sok párnál még a személyes beszélgetéseket is felváltják a szöveges üzenetek, melyeket gyorsan írnak meg. S miközben a digitális kommunikáció számos szempontból megkönnyíti az életünket, nincs olyan pozitív hatással az agyra és az idegrendszerre, mint egy személyes találkozás.
 
Ha csak a szöveges üzenetekre és rövid találkozásokra jut idő, egy páros két tagja egyre inkább eltávolodhat egymástól.
 
Mit kell tennünk ahhoz, hogy a szerelem tartós maradjon?
 
1.Oldjuk meg, hogy kellő mennyiségű minőségi időt tölthessünk a párunkkal, s ez legyen rendszeres. Nem számít, mennyire vagyunk elfoglaltak, minden nap szánjunk időt arra, hogy – félretéve az elektronikai eszközöket és az egyéb dolgokon agyalást – valóban partnerünkre fókuszáljunk.
 
2.Találjunk olyan elfoglaltságokat, amelyeket mindketten élvezünk. Lehet az egy közös hobbi, táncóra, napi séta, vagy csupán üldögélés egy kávé mellett reggel, vagy munka után.
 
3.Találjunk ki új dolgokat. Ez egy remek módszer arra, hogy viccesen, szórakoztatóan teljenek a napok, ráadásul összekapcsolódjunk ezeken keresztül. Menjünk el egy új étterembe vagy kirándulni a közelbe, fedezzünk fel helyeket, ahol azelőtt nem jártunk.
 
4.Koncentráljunk a közös időtöltésre. A párok kezdetben mindig többet szórakoznak, játszanak együtt. Ezt a játékosságot nem kell feladni, akkor sem, ha egyéb kihívásokkal szembesülünk az életben.
 
Tartsuk meg humorunkat, amely a nehézségeken is átsegíthet, sőt csökkenti a stresszt. A játékossággal meglepjük partnerünket – ilyesminek számít az is, ha a férfi váratlanul virágot, asztalt foglal estére egy kedvenc helyre, vagy a nő süt valami finomat.
 
Az állatokkal vagy a gyermekekkel való játék szintén segíthet újra összekapcsolódni, s kiemeli játékos oldalunkat.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.