2023. 07. 25. - 09:00

Innováció - Helyben állítja elő a napenergiát Szombathely

Innováció - Helyben állítja elő a napenergiát Szombathely
Napelemparkkal látták el a szombatelyi Schaeffler Savaria Kft-t, amely folyamatosan fejleszt, hamarosan új logisztikai központot is épít.
Innovatív beruházás valósult meg a vasi vármegyeszékhelyen: immár több mint 3600 kWp teljesítményű napelemparkkal rendelkezik az autóipari és ipari beszállító Schaeffler Savaria Kft, melynek célja az energiahatékonyság és a klímavédelem volt – írta meg a vaol.hu.
 
A cég a Schaeffler-csoport egyik legnagyobb vállalata, s elsőszámú munkáltatónak számít a régióban. Most nemcsak telephelyét, gyártási folyamatait is fejleszti.  
 
Innováció - Helyben állítja elő a napenergiát Szombathely
Innováció - Helyben állítja elő a napenergiát Szombathely
 
Két üzemükben két kutatási és fejlesztési központot működtetnek, s a közeljövőben indul új logisztikai központjuk építése.
 
Jelenleg közel 3400 dolgozóval rendelkeznek. Elkezdték azonban E-mobility üzemükben a sorozatgyártást – ezzel 100 új, operatív gyártási pozíció nyílik meg a Külső-Söptei úti telephelyen.
 
A környezetvédelem és a fenntarhatóság érdekében az első üzemük 8 ezer panelből álló napelemparkja is elkészült – adta hírül a vaol.hu.
 
A vállalat 2020 óta csak megújuló forrásból szerez be villamos energiát. A második szombathelyi üzemet 2021 őszén adták át, ahol kezdettől fogva helyben termelik az energiát, csaknem 1200 napelempanellel.
 
Az első üzemnél pedig 2023 első negyedévében indult el a panelek telepítése, s június-júliusban le is zárultak a munkálatok. Így már helyben is elő tudják állítani a megújuló energiát.
 
A vállalatcsoport egyébként 2040-re teljesen megvalósítanű a karbonmentességet – tudatta a vaol.hu.
 
Fotó: schaeffler.hu
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.